Amit a női orgazmusról tudnod kell!

Vitathatatlan tények a csúcsról

2015/06/30

A női orgazmusról vallott tudásuk talán az egyik leghiányosabb a férfiaknak. Mert lássuk be, míg nekik egyértelmű jeleik vannak az élvezésnek, addig a nő igazán titokzatos maradhat ebben a kérdésben.

Talán ezért is mondják mindig, hogy a nőknek örökké vannak titkaik. Ezen az egy ponton bizony kétségeik támadhatnak az uraknak, még akkor is, ha úgy gondolják, kívül-belül jól ismerik kedvesüket. Mivel a női orgazmusnak nem feltétlen vannak olyan magától értetődő jelei, mint a magömlés, ezért sokszor felüti fejét a kétely, hogy valóban sikerült-e eleget tenni a férfias feladatnak, és a mennybe repíteni a nőt. Ez lehet komoly kihívás is, bizonytalansági tényező, vagy olyan, amivel a nagyon macsós férfi látszólag nem is akar foglalkozni, azért mindig ott motoszkál a fejében.

Íme néhány általános tudnivaló az orgazmusról, amit érdemes jól bevésni

orgazmus2

1. Az előjáték nem játék

A legtöbb férfi úgy gondolja, hogy nincs szükség pettingre, főleg, amennyiben érzékelhető jelei vannak annak bizonyítékául, hogy kívánjuk a másik felet. Most és utoljára szeretnénk leszögezni, hogy de, az előjáték nagyon fontos része a szexualitásunknak, és pusztán azért, mert nedves a punci, még nem jelenti azt, hogy nincs szükség simogatásra, kényeztetésre, akár kézzel, akár szájjal, hogy még jobb hangulatba keveredjünk. Ha pedig igazán figyelmesek akartok lenni, akkor nagyon sok nő képes elélvezni pusztán az orális kényeztetéstől, érdemes megpróbálni. Lehet, hogy több időt vesz igénybe – akár 15-20 perc is lehet, ami fárasztó és melós -, de annál nagyobb örömet jelent mindkettőtök számára.

2. A csiklóorgazmus nem az egyetlen

Sokan, még a nők is úgy gondolják, hogy egyetlen módja létezik annak, hogy eljussanak a csúcsra, mégpedig a csikló megfelelő stimulálásán keresztül. Ez azonban hibás tézis. Sok nő nem, vagy nem kizárólag így képes elélvezni. Beszélhetünk hüvelyi-, kevert- és többszörös orgazmusról is. Sőt, sokaknak megdöbbentő lehet, de pusztán a mellbimbók izgatásától is lehet csodálatos élménye a nőnek, pedig ekkor még behatolás sem történik. Így megint csak az a legfontosabb, hogy legyél türelemmel a partnered iránt, és tapasztaljátok meg együtt a gyönyört.

young lovers kiss

3. Nem mindegy, milyen hangokat adsz ki

Üzenet a partnernek: szép és jó, hogy kinyilvánítod kábulatodat a szex során, mindezt pedig hatalmas nyögésekkel teszed, de az állandó kiabálás, torokhang, ó és á, valamint a hangos nyögések elvonhatják a nő figyelmét és sokkal nehezebben képesek elélvezni. Ha már mindenképpen hangokat akarsz kiadni magadból, az legyen egy mélyebb, durmolós nyögés, érzékeltetve, hogy mennyire finom a szex és kívánod a nőt. Ez a mély hang – amit akár lassú zenével is előidézhetsz – a nők agyát is mélyebbre viszi, mondhatni egészen mélyre… Igen, pont oda le.

4. Kapcsolatban jobban megy, mint viszony alatt

Nos, a csapongó férfiaknak ismét rossz hírünk van. Tudniillik a nők mindössze 33 százaléka képes eleve eljutni a csúcsra, ezen pedig nem segít az idegenség érzése. Vagyis, minél bensőségesebb egy kapcsolat, annál könnyebben adja át magát a nő az élvezetnek, annál nagyobb bizalmat szavaz a partnernek és lesz merészebb a kitárulkozásban. Aki tehát úgy gondolja, hogy ő egy igazi csődör, mert minden hétvégén mást visz haza és a nők mindig hatalmasat élveznek az ágyban, szomorú hírünk van számára: valószínűleg sokkal rosszabb az átlag, mint azt képzeli. Érdemes lenne elgondolkozni, hogy minőséget produkáljunk, ne pedig mennyiséget.

Sexy couple in bed foreplay black and white

5. Léteznek orgazmus-barát pózok

Ha úgy gondolod, hogy a Káma Szútrát akár te is írhattad volna, az dicséretes, nem biztos, hogy a legjobb dolog. Ugyanis értékeljük mi, hogy minden pózban igyekszel a legjobb formádat mutatni és a létező összes megoldást bevetni, de nincs szükségünk rá, hogy cirkuszi akrobatikát adj elő az ágyban. Mivel amúgy is nehezített pályán játszunk, próbálj meg inkább arra összpontosítani, hogy megtaláljátok azt a néhány kellemes testhelyzetet, ami a nőnek is jól esik még. Bár lehet, hogy a kedves még kicsit szégyenlős, tudd, hogy a kutya-póz az egyik legjobb arra, hogy a nő elélvezzen. Ugyanez igaz a lovagló-pózra és az ölben ülésre is, ugyanis jobban stimulálható a hüvely belső fala, a G-pont, amivel megkönnyíted a csúcsra jutást. Persze senki sem tiltja, hogy újítsatok, kalandozzatok csak bátran, de mindenképp a közös cél reményében.

Oh, és urak! Igen, valóban szeretjük és értékeljük a törődést, de kérünk szépen mindenkit, hogy ne faggatózzatok egyből szex után, hogy elmentünk-e. Kicsit frusztráló. Inkább beszéljük meg egy kellemes borozás alkalmával. Mert, ha elmentünk, ha nem, mi is szeretünk pihegni szex után, majd eláruljuk a titkunkat kicsit később.

Hozzászólások