Amit senki nem mond el a maszturbálásról

De jó, ha tudod

2015/09/01

A maszturbálásról beszélgetni csajok között sem annyira egyértelmű, hiszen a szégyenlősség és a prüdéria még a mai napig jelen van a társadalomban. Pedig a folyamat nemcsak abban segít, hogy magadat is jobban megismerd, hanem a párodnak is iránymutatást tudsz nyújtani.

A petting a szex előszobája, ekkor fedezitek fel egymás testét, kényeztetitek kézzel, szájjal, nyelvvel a másikat és fokozzátok a hangulatot. A maszturbálás ilyen értelembe pedig pont a pettinggé.  Két szempontból is fontos számodra: először is így fogod a legjobban megismerni a testedet és tudod majd a partnert rávezetni, hogy mire van szükséged. Másodsorban pedig unalmas és magányos estéken a legjobb társ lehet egy kis hancúrozás, ahol te magad vagy az irányító…ha érted, mire gondolok. Van néhány dolog, amiről még így is kevesen beszélnek, pedig jó, ha tudod.

1. Mindenki maszturbál

Csak kevesen ismerik be. A hormonok ugyanúgy dolgoznak a szomszéd testében, mint a főnöködében, vagy az edzőtermi pultos lányban. Éppen csak senki nem beszél róla. Alapvetően érthető is, hiszen nem tartozik másokra az egyik legbensőbb titkod, de éppen ezért fordulhat elő, hogy többen azt hiszik a maszturbálásról, ez valami ördögtől való, bűnös dolog. Pedig ez nem igaz. Nem a sötét sikátorok legmélyebb bugyraiból ered, hanem a hálószobából, ahol mindenki ugyanazt a tevékenységet végzi. Ismerd meg magad, kényeztesd a tested, és ne legyél szégyellős!

2. Nem csak az ujjaidat használhatod

Mindenkinek más okoz örömet, ezért érdemes kipróbálnod, te mire izgulsz fel. Van, aki az ujját szereti használni saját maga kényeztetésére, de olyan is akad, aki a párnára esküszik. Bizonyos nők imádják a vibrátort, mások sokkal jobban érzik magukat, ha dildót használnak. Teljesen mindegy, hogy milyen eszközt használsz, fedezd fel a tested. Legyél körültekintő, figyelj a higiéniára, egyébként pedig ereszd el a fantáziád!

closed eyes

3. Nem mindig megy elsőre

Ahhoz, hogy megismerd magadat, időre és türelemre van szükség. A játék a saját testeddel majdnem olyan folyamat, mint a írás és olvasás elsajátítása. A maszturbálás pont arra lett kitalálva, hogy ezzel együtt fejlődj és válj nyitottá a szexre. Ha nem jutsz el a csúcsig az első alkalommal, az nem jelenti, hogy halálra lennél ítélve. Kezdetben teremtsd meg a nyugodt légkört, hallgass zenét, gyújts gyertyát és lazulj el. Ne kelljen attól aggódnod, hogy rád nyitnak a szülők, vagy kapkodnod egy sürgős program miatt. Add meg a módját, mintha csak egy jó éjszakára készülnél álmaid pasijával.

4. Az önkielégítés nem megcsalás!

Ezt akkor is jó, ha észben tartod, ha párodról derül ki, bizony alkalmanként magához nyúl. Saját magad kényeztetése gyakran a hormonok játékának is betudható, hiszen egy-egy kívánósabb pillanat olyankor is rád jöhet, amikor éppen nincs melletted a párod. És ez rá is vonatkozik. Akkor már nem is élvezhetjük az orgazmus örömét? Dehogynem, csak bátran, engedd el ezeket a sztereotípiákat!

Hozzászólások