Andy Vajnáé lesz a TV2!

Milliárdokat kereshet az üzlettel

2015/09/15

Hamarosan Andy Vajna lehet a TV2 új tulajdonosa, mivel a világhírű producer felvásárolná a csatornát, és egy rendeletnek köszönhetően milliárdos profitra is számíthat.

Újabb nagy dobásra készül Andy Vajna: a milliárdos producer ezúttal komolyan bele akar folyni az itthoni televíziózásba, és meg akarja szerezni magának a TV2-t. A vs.hu szerint az üzletember cége, a Magyar Broadcasting Co. Kft. hétfőn nyújtotta be a szándéknyilatkozatot. Bár korábban szó volt arról, hogy az üzletember saját csatornát indítana, úgy tűnik, Vajna inkább a biztosra megy.

Az üzlethez Vajna cége hitelt is vesz fel egy osztrák tulajdonú magyar banktól, és bár azt nem tudni, mennyiért veheti meg a kereskedelmi csatornát, valószínűleg nem kerülhet néhány milliárd forintnál többe, az utóbbi években ugyanis nem volt nyereséges – csupán a befektetők hiteleiből tudták üzemeltetni.

vajnatimi3
Lehet, hogy Timi ismét műsorvezetői szerepet kap?

Csakhogy Andy Vajna nem tesz rossz lóra, ha valóban sikerül nyélbe ütni az üzletet, egy új kormányrendeletnek köszönhetően ugyanis a TV2 ismét sok pénzt hozhat a konyhára. Ezek alapján a kábeltévé szolgáltatók nem kapják meg ingyen az olyan kereskedelmi adókat sem, mint a TV2, így ez nagyjából 5 milliárd éves bevételt jelent a tulajdonosnak, aki hamarosan Andy Vajna lehet.

A Magyar Broadcoasting Co. Kft-t 2012-ben alapította Vajna luxembourgi telephelyű cége, és kezdetben fő profilja az online kaszinó üzemeltetés, később a vagyonkezelés volt. Andy Vajna személyesen idén júniusban szállt be a cégvezetésbe.

Már régóta rebesgetik a hírt, hogy Andy Vajna beszállna a tévé bizniszbe, és bár most a TV2-vel hozták összefüggésbe a nevét, régebben úgy tűnt, saját csatornát indít. Olvass tovább!

Coming Out díszbemutató, Andy Vajna, Palácsik Tímea

Hozzászólások