Angelina Jolie arccsontját Lady Gaga ihlette

Demona karakterét szinte teljes egészében Angelina alkotta

2014/05/23

2014. június 5-én mutatják be a hazai mozik a Walt Disney Studios Demóna című látványos fantasy-kalandfilmjét, amely a Csipkerózsika főgonosza, Demóna eddig ismeretlen történetét tárja elénk egy modern élőszereplős feldolgozásban.

A film készítői először nem akartak változtatni semmit Angelina arcán, mert úgy gondolták, hogy a színésznő vonásai annyira tökéletesek, hogy nem szükséges hozzányúlni. De Jolie ragaszkodott ahhoz, hogy karakteréhez hűen legyen valami gonoszság az arcvonásaiban.

lady_gaga_bones1Az arccsont: Angelina azt kérte, hogy minden finom vonást tüntessenek el az arcáról, és helyette úgy sminkeljék, hogy szögletes legyen a látvány és a forma. Rick Baker, a különleges hatások mestere a sminkszakmában. Úgy vélte, hogy Lady Gaga csontos arca lesz a leginkább követendő példa Demona karakteréhez.

A szemek: Demona szemében van egy rideg zöldes árnyalat. Angelinának támadt egy ötlete, hogy olyan kontaktlencsét használjanak, mint ami hasonlít egy kecske szembogarához. A sminkesek „megvették” az ötletet, és a különleges lencsével fantasztikus hatást értek el.

Az orr: Angie nem kifejezetten rajon a saját orráért. Talán ő az egyetlen ember, aki ezt a testrészt hibásnak látja. Minden esetre ragaszkodott hozzá, hogy egy speciális protézissel tegyék szögletesebbé az orrcsontját is.

Fülek és fogak: „ebben a filmben egy lényt játszom, nem egy embert, ezért úgy is kell kinéznem mint egy lénynek.” – mondta Jolie. A „lény” fülei és fogai tehát ugyanúgy hegyesebbre, szögletesebbre sikerültek, mint minden más vonás a karakteren.

demona-1A hang: Angelina hosszú hónapokig hallgatta, hogyan beszélnek az angol színházi színésznők Demona szerepében. Hasonlóképpen akarta eljátszani a karaktert, mint a színházi előadásokban. Ezért egyfajta búgó hangon szólal meg végig a filmben. Angelina úgy érezte, hogy az lenne a legjobb, ha Demona szerepében kissé doromboló hangon beszélne.

Hozzászólások