Angol fish and chips tartárszósszal

Ilyen az igazi angol gyors kaja

2017/05/05

A fish and chipset elengedhetetlen megkóstolni ha Angliában jársz. Nem is lehet kihagyni igazából, mert olyan isteni az illata, hogy úgyis elcsábulsz.

Hozzávalók:

  • 1 kg tőkehalfilé
  • 2 dl barna sör
  • 1 csipet só
  • bors ízlés szerint
  • 1 bögre finomliszt (figyelni kell a massza állagát, ne legyen túl sűrű, mert akkor a hal nem sül át belül)
  • 2 dl szódavíz

A szószhoz: 

  • 2 közepes db csemegeuborka (savanyú csemegeuborka (Gherkin))
  • 1 teáskanál kapribogyó
  • 5 ek majonéz

Elkészítés:

1. A sört és a szódát öntsük össze, majd keverjük hozzá a lisztet. A liszt mennyiségében nem vagyok teljesen biztos, figyelni kell az állagát, hogy ne legyen túl sűrű, de ne legyen túl híg se. Sóval és borssal ízesítjük. Ha akarjuk még bolondítani, akkor snidlinget is tehetünk a masszába.

2. A lisztet sózzuk és borsozzuk meg, jól keverjük össze. Ebbe forgatjuk meg a halat elsőnek, és utána tegyük a masszába. Forró olajban süssük ki.

3. Tartárszósz: A kapribogyót és a csemegeuborkát vágjuk össze nagyon kicsire, majd keverjük össze majonézzel.

Jó étvágyat!

Hozzászólások