Anyád lehetnék – amikor a nő sokkal idősebb egy párkapcsolatban

Különleges párkapcsolatok - miért érdemes belekóstolni?

2014/08/20

Anyád lehetnék – amikor a nő sokkal idősebb egy párkapcsolatban

Valljuk be alapvetően azt tartjuk “normálisnak”, amikor egy partnerkapcsolatban a férfi néhány évvel – mondjuk 4-5 évvel idősebb a párjánál. Úgy vagyunk vele, hogy: Így van ez jól a kapcsolatunkban, így kötünk házasságot és így vállalunk gyerekeket, ez a dolgok rendje. Az élet azonban mindenből, csak nem szabályos dolgokból áll. A párkapcsolatokban sem.

A biológia kegyetlen: a férfi a termékenység összes jegyét hordozó nőre “van kódolva” – így aztán a keskeny derék, széles csípő, hamvas, fiatal arc, telt, életerős keblek, egészséges hajkorona, a fiatalság – vagyis a termékenységet szimbolizáló jegyek vonzzák. Az a nő kelti fel az érdeklődését, aki mindennek megfelel.

fotó: www.zawaj.com
fotó: www.zawaj.com

A nő ugyanígy működik az utódgondozás szempontjából: az erős, biztonságot adó férfi a nyerő, akár ha idősebb is. Az általa nyújtott megnyugtató biztonság, felelősségtudat és a megfelelő anyagi biztonság is.

Mégis van, amikor ez nem így alakul és a nő-férfi kapcsolat nem feltétlenül az utódnemzés szempontjai szerint működik, hanem egyszerűen megszeretik egymást, akármennyivel is idősebb a nő – győz a vonzerő. Márpedig az a helyzet, hogy a statisztikák szerint egyre gyakoribb lesz az idősebb nő-fiatalabb férfi  kapcsolat. A társadalom ezt a fajta korkülönbséget nehezebben tolerálja, mint amikor a férfi az idősebb – különösen akkor, ha a korkülönbség jelentős. Felmerül a kérdés, hogy: Miért? Mit találhat egymásban vonzónak egy érett nő és egy sokkal fiatalabb férfi?

fotó: www.forums.tcm.com
fotó: www.forums.tcm.com

Dilemmák – Általában a nő az, akit jobban visszatartanak a tradíciók és még ha tetszik is neki a fiatalember, nem közeledik hozzá, hiába vonzza őt, mint férfi. Különösen, ha az illetőnek fiú – ez esetben már felnőtt fiú – gyermekei vannak és óhatatlanul azok korához hasonlítja a jelenlegi partnerét. A férfiakat viszont általában egyáltalán nem érdekli sem a korkülönbség, sem az, hogy álmaik hölgyének velük egykorú gyerekei vannak már. Egyáltalán: ahogy máskor sem, itt sem értik a tipikus női fóbiákat a kérdésben.

Anna: ” Megdöbbentő volt számomra a felismerés, hogy egy, a fiamnál fiatalabb férfi vonzó számomra. El sem akartam hinni és a legkevésbé sem akartam belemenni a dologba. Ő sokáig nem értette, hogy miért nem. Amikor elmondtam végre, nevetett rajta és mondta, hogy őt ez egyáltalán nem érdekli és a legkevésbé sem zavarja. Gyönyörű vagyok, szeret és csak ez számít. Mondtam neki, hogy a korkülönbség miatt soha nem lesz köztünk kapcsolat. Arra kért, hogy ne diszkrimináljam őt pusztán a kora miatt, ne tegyem ezt vele… Aztán eszembe jutott, hogy az egykori férjem az ő korában már régen apa volt és csak számomra tűnik annyira fiatalnak, illetve valószínűleg a fiaim miatt gyereknek .. “

 

Ivana Trump boldogan fiatalabb férjével, Rossano Rubiconnal - fotó: www.www.nj.com
Ivana Trump boldogan fiatalabb férjével, Rossano Rubiconnal – fotó: www.www.nj.com
Pro-k és kontrák

Mi az, ami visszatarthat?

Mit szólnak az ismerősök, rokonok, kollégák – főleg a családtagok, ha kitudódik?

– Mi lesz, ha nem illünk össze szexuálisan?

Mi lesz, ha meglátja a testemet és nem ezt várta? (nők olyan tipikus problémája, ami a férfinak eszébe sem jut)

– Mi lesz, ha nem működik hosszú távon? (Mi működik hosszú távon biztosan…?)

– Mi lesz, ha nem tudunk közös programokat tervezni? A korkülönbség miatt egy fiatal férfi túrázós, sportolós programjait egy középkorú nő már talán nem bírja.

fotó: www.media-saver.com
fotó: www.media-saver.com

 

Miért menjünk bele mégis egy ilyen kapcsolatba, ha amúgy visszatartanának a tradíciók?

– Valljuk be, egy fiatal férfi teste gyönyörű és sokkal vonzóbb, mint egy sörhasú középkorúé.

– Egy fiatal férfi rajongása, kényeztetése sokkal jobban esik, mint (esetleg a korábbi) elhanyagolt feleség szerepkör.

Csodálatos élmény egy új szerelem egy fiatal férfi oldalán, aki imád minket. Királynőnek lenni jó …

– Nem elhanyagolható egy huszon-harmincéves férfi potenciális képessége, ami egy “hozzánk korban illő” ötvenes férfinél már nem található meg, még nyomokban sem. Jó újra felfedezni az átalvatlan, átszexelt éjszakák mámorát.

– A férfi számára hízelgő, hogy egy nála érettebb és tapasztaltabb nőt meg tud szerezni és meg is tud tartani, úgymond “elég” hozzá.

– Egy középkorú nő nem hisztizik, nem féltékenykedik, maximálisan megértő, hiszen sokkal jobban rálát egy ilyen korú férfi életére, problémáira mint egy huszonéves.

– Egy érett nőtől sokat lehet tanulni és nemcsak a szex terén, de életvezetés terén is.

Nem kell túlfilozofálni a dolgot – örülni kell neki és élvezni a kapcsolatot, ameddig tart … 

 

Hozzászólások