Anyák napi ötletbazár

Készíts ajándékot vasárnapra

2015/04/30

Május első vasárnapja Anyák Napja! Készülj te is az imádott anyuka, nagymama, dédmama, keresztanya, de még az édes mostohák megünneplésére! Ilyenkor szinte kivétel nélkül attól hatódnak meg a leginkább, ha saját magad dolgozol az ajándékkal. Anyák napi ötletek egy kalap alá szedve.

A legjobb ajándékok mindig azok, amelyeket te magad készítesz el. Aki kapja, az tudja, hogy mennyi energiát fektettél bele, így még jobban fogja értékelni azt. Különösen igaz ez az édesanyákra, akiknél biztosan előcsalogathatsz néhány könnycseppet vasárnap, ha ezek közül az apróságok közül készülsz valamelyikkel.

Bár az anyák napi ajándékok nem sokban különböznek más kézzel készített kreatív megoldásoktól, most inkább arra fókuszáltunk, hogy minél személyesebb legyen, minél inkább rólatok szóljon. Erre a legjobb választás egy kézzel festett ajándék, vagy kép, fénykép, egy egész fényképalbum, és természetesen a virágok! Nézd meg, miket gyűjtöttünk össze a mi kis bazárunkba

Anyák napi meglepetések

Végy egy 4×4-es lapot, nyomtass ki hozzá ugyanekkora családi fotókat. Ragaszd rá a képet, és fűzd egy albumba. Ha van rá elég időd, akkor azt is megcsinálhatod, hogy két lapot ragasztasz össze úgy, hogy a csücskökben filccel választod el egymástól. Így kapsz egy 3D-s albumot, amit a lakás bármely pontján el tud majd helyezni.

anyáknapja2

Nagyon ötletes megoldás egy pakli régi francia kártya. Anyák napi idézeteket, saját gondolatokat ragasztgass a kártya hátuljára, egy szépen megformázott kivitelezésben. Végy egy papírlyukasztót, egységesen lyukaszd ki a kártyákat, és egy hatalmas karikával fogasd össze. Készítheted akár az év 356 napjára is, vagy egy hónapra való adagot, a lényeg, hogy minden nap bele tudjon olvasni a kedves sorokba, és még jobb kedve legyen a nap folyamán.

anyáknapja3

Kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott a festés! Ha a baba még túl pici ahhoz, hogy magától lepje meg az anyukáját, akkor a család többi tagja bátran segédkezhet benne! Végy egy pár tappancsot, vagy kezet, mártsd festékbe, és készíts belőle saját készítésű virágcsokrot! A virágok az ujjbegyekkel színezzétek ki, a vázába pedig írjatok kedves idézeteket. Megható ajándék lesz!

anyáknapja

Ugyanezt elkészítheted egy kerámia bögrére is. Anya mostantól csak ebből issza a reggeli kávét!

anyáknapja5

A levendula szappan szinte kivétel nélkül jó választás lehet! Ha azonban mégsem ez lenne a kedvenc illata, akkor választhatsz más illatot is! Nagyon különleges lehet egy mákkal elkészített szappan, vagy egy mézes-vaníliás anyák napi csoda, de rengeteg ötletet meríthetsz, ráadásul részletesen leírja neked az elkészítés módját Antal Vali, aki maga is a természetes megoldások nagykövete!

anyáknapja4

És, ahogy azt az elején említettem, a legszemélyesebb ajándék mindig is a közös fénykép lesz. Végy egy szögletes formájú papírkeretet valamelyik hobby boltban, illetve egy fonalboltban, méteráru boltban egy, vagy többféle színű fonalat. Vehetsz hozzá gyöngyöket, csillogó köveket, vagy virágpamacsokat is, amivel a keretet díszítheted majd. Tekerd körbe szépen a fonalat a kereten, jó szorosan, hogy ne csússzon el. A végét ragasztópisztollyal rögzítheted, akárcsak a rá kerülő díszeket. Anya imádni fogja!

anyáknapja6

fotó: Pinterest

Hozzászólások