Apró, de hasznos tippek a nyaraláshoz

Így lehet felhőtlen a nyaralásod!

2017/06/30

Vannak dolgok, melyek elengedhetetlenek egy nyaraláshoz, ám nem biztos, hogy a legapróbb trükkökkel mindenki tisztában van. Adunk néhány jó tippet!

Fürdőruha, naptej, fényképezőgép, iratok…ezek mind elengedhetetlen kellékek a nyaraláshoz. Azonban az alapvető dolgok mellett vannak olyan tippek és praktikák, melyek nem biztos, hogy eszedbe jutnak. Most megosztjuk veled a mi ötleteinket és reméljük, hogy hasznodra válik.

nyaralas2

1. Csomagolás
A Youtube-on rengeteg videó található, melyek szuper csomagolási módszereket mutatnak be. Épp emiatt mi most nem erről szeretnénk beszélni, hanem inkább a bőrönd tartalmáról. Akár tengerpartra mész, akár várost nézni érdemes már nagyjából otthon kitaláld miket szeretnél majd viselni. Egy alapdarab sosem jön rosszul, például egy farmersort vagy egy fehér szoknya. Ezekhez könnyű párosítani akár a mintás dolgokat is.

2. Törvények
Európán belül ugyan kicsi az esélye, hogy sokban különböznek a törvények a hazaiaktól, ugyanakkor bárhová mész érdemes utána nézz, hogy mi az, ami szerepel az ottani törvénykönyvben. Például Dubaiban nem szabad csókolózni a nyílt utcán! Egy-egy puszi még belefér, de nagy csókcsatába nem érdemes kezdeni, ugyanis letartóztathatnak érte! Ne feledd, attól mert nem ismered a törvényt, még nem mentesülsz alóla!

3. Offline térkép
Június 15.-e óta megszűntek a roaming díjak, viszont ha külföldön elfogy az adatcsomagod, belassul a net – pont mint itthon. A bibi csak az, hogy ha ott rendelnél még plusz internetet sokkal drágább lesz, mint itthon. Néhány euróért -még itthon- le tudsz tölteni egy offline térképet az adott városhoz, ami az idegen helyeken nagyon jól jöhet.

4. Foglalás
Ha nem akarsz órákig sorban állni a nevezetességekhez foglalj jegyet itthon! Nem kell hozzá utazási iroda, csupán megrendeled a jegyet interneten, kinyomtatod és a helyszínen már csak a bejutásra kell várnod, a jegyedre nem. Évekig én is úgy utaztam, hogy mindent a helyszínen vásároltam meg. Legutóbbi párizsi utam során azonban az Eiffel-toronyba már laptopról vásároltam. Nem túlzok, minimum 3 órát spóroltam vele.

5. Pénz és iratok
A rutinos utazók tudják, hogy az összes készpénzt/bankkártyát/iratot sosem szabad egy helyen tárolni! Például legyen nálad a személyid, az úteveledet pedig hagyd a szállodában.

Kellemes nyaralást! 

(photos: ihn.hu, eccireland.ie) 

Hozzászólások