Apróságok, amelyek hatalmas összegeket húznak ki a zsebedből

A legkisebb dolgokon lehet a legjobban spórolni

2016/03/14

Kevesen fordítanak arra időt és energiát, hogy a mindennapi kiadásokról jegyzeteket vezessenek, a költségvetés tudatos tervezése pedig leginkább akkor jellemző, ha valaki pénzügyi területen dolgozik.

Te is meglepődtél már az egyenlegeden, holott semmit sem vettél? Egész pontosan semmi extrát? Pedig hidd el, apróságokra megyy el a fizetésed java… Nézzük, mi mindenre adhatsz ki akár napi szinten pénzt, ami hónap végére tetemes összegekké duzzad.

Étkezés:

Rendkívül fontos, ez evidens. De utána számoltál valaha is, hogy akár heti három rendelt ebéd mennyit kóstál éves szinten? Ha van egy kis időd, dobj össze valami finomságot. Akár két-három napra elegendő lehet, és a spórolt pénzből simán kijön egy új ruci.

Nasi:

Csak egy csoki, csak némi mandula. Inkább vedd meg nagyobb tételben és azt porciózd. Meglátod, még finomabb is!

Magazinok:

magazinok

Hívogatóak, színesek és a nagy kedvenc virít a címlapon – köss egyezséget magaddal. Legyen az újság megérdemelt jutalom, de ne hajítsd automatikusan a kosaradba!

Körömlakk és egyéb pipere:

Oké, akciós, vadító a színe is, de biztosan nincs már egy ugyanilyen a nesszeszeredben?

Fontold meg, mikor miért adsz ki pénzt. Nem kell mindenre nemet mondani, de lehet hogy egy kis tudatossággal belefér egy wellness hétvége is…

suzn Suz’n, az RC News életmód tanácsadója és konyhatündére

Hozzászólások