Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál szombaton a Művészetek Palotájában

Polgár Judit több partiban, szimultán is várja kihívóit

2014/10/03
Aquaprofit-Polgár Sakkfesztivál szombaton a Művészetek Palotájában

Idén szombaton kerül sor az Aquaprofit-Polgár Sakkfesztiválra a Művészetek Palotájában; a női világranglistát több mint 25 éve vezető Polgár Judit neve által fémjelzett esemény világviszonylatban is egyedülálló.

A 8. sakkfesztivál egész napos családi szórakozást kínál. A gyerekeket az óriás méretben megépített sakkpalota,  a 3D-interaktív táblás sakkoktatás, vetélkedők, kézműves mesterségek bemutatkozása, ovis foglalkozások és sakk mese várja – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

186954150

A sakkpalota sétányon elkészíthetik a Nemzeti alaptantervbe bekerült Sakkpalota programból ismert bábokat, koronákat, zászlókat, játszhatnak babzsák sakkot, a különböző állomásokon a feladatok elvégzésével gyűjtött sakktallérokat pedig értékes nyereményekre válthatják. A gyerekslágerré vált Cikcakk Sakk dal ezúttal látványos színpadi produkcióként elevenedik meg, csakúgy, mint a külön erre az alkalomra készített sakktánc koreográfia.

A hagyományokhoz hűen a sakk nem csupán fejlesztő jelleggel, hanem a játék legmagasabb szintjén is megjelenik a rendezvényen. Polgár Judit ezúttal is több partiban, szimultán, villám vagy éppen páros meccsen várja a kihívóit testvérével, Zsófiával együtt.

A fesztivál rendszeres résztvevői között a sakkjátékhoz vonzódó ismert közéleti személyiségek, művészek, sportolók, tudósok is megtalálhatóak. A 10 órakor kezdődő eseményre a belépés díjtalan. (MTI)

Hozzászólások