Arabok zaklattak tömegesen nőket Kölnben

A német rendőrség elhallgatta az esetet

2016/01/05

A német rendőrséget kritizáló Twitter üzenetekből derült ki, hogy szilveszterkor egy nagyjából ezer fős arab társaság nőkkel erőszakoskodott Köln belvárosában. Az egyik eset nemi erőszakká is fajult.

received_2491012060986581

Körülbelül 60 bejelentés érkezett a német rendőrségre, hogy egy 1000 fős társaság brutálisan rátámadt az újévi ünnepségen a város központjában szórakozó tömegre, erről azonban csak hétfőn tájékoztatták a sajtót. A bejelentők egyharmada szexuális jellegű zaklatásról számolt be. Az információkat azért tartották vissza az erőszakoskodók származását illetően, mert el akarták kerülni a feszültséget, mivel így is sok támadás éri a menekülteket nemzetiségük miatt.

Először 15 és 35 év közötti férfiak 500 fős csoportja gyülekezett a téren, majd petárdákat hajigáltak a mulatozó tömegre. Miután megzavarták a szórakozókat, zaklatni kezdték a nőket, és zsebtolvajlásba kezdtek. A rendőrség akkor eloszlatta a tömeget 143 helyi- és 70 szövetségi tiszt segítségével, de a sötétség és a nagy létszám miatt sikertelen volt a támadók azonosítása. Többen hihetetlennek tartották, hogy sikerült a kölni eseményeket teljesen kicenzúrázni a médiából:

Hamburgban is hasonló esetekről számolnak be. Itt szilveszterkor hordába verődött férfiak állták körbe a nőket akiket szavakkal bántalmaztak, egyeseknek a melleit fogdosták vagy a szoknyájuk alá nyúltak és eközben meg is lopták őket. Az áldozatok kora 18 és 24 év között mozog, akiknek a vallomásai szerint észak-afrikai származásúak lehettek az elkövetők.

Hozzászólások