Aranyakért mennek férfi kenusaink – Pintér Ádám a Levadiakoszban folytatja

Napi sporthír-összefoglaló

2014/08/05

Aranyakért mennek férfi kenusaink

A duisburgi világbajnoksághoz hasonlóan ismét éremesővel kényeztethetnek el bennünket férfi kenusaink. Vajda Attila C-1 1000 méteren és a Vasbányai Henrik, Mike Róbert páros C-2 1000 méteren is címvédőként érkezik a Moszkvába, de legjobb kétszázas versenyzőink és a négyes is meglephetnek bennünket egy-egy szép eredménnyel.
fotó: www.kajakkenusport.hu
fotó: www.kajakkenusport.hu

Vajda Attila vagy Sebastian Brendel? Az elmúlt két esztendőben ez volt a nagy kérdés a világversenyeken. Tavaly a duisburgi világbajnokságon saját szurkolói előtt tört borsot német riválisa orra alá a szegediek legjobbja, az idén 2-0 az állás Brendel javára, aki a szegedi világkupán és a brandenburgi Európa-bajnokságon is legyőzte a mi versenyzőnket.

A jó sorozatok azonban megtörnek egyszer, és én arra törekszem, hogy Moszkvában fordítsak – mondta Vajda, aki tisztában vele, hogy mi a nála jóval fiatalabb Brendel ellenszere a vízen. – Brendel tart a hajrámtól, éppen ezért azt kell elérnem, hogy a táv elején ne engedjem el túlzottan őt.” (www.kajakkenusport.hu)

 

Magyar labdarúgó-válogatott – Hamarosan kezdődik a jegyárusítás az északírek elleni meccsre

Napokon belül megkezdődik a jegyárusítás a magyar labdarúgó-válogatott első Európa-bajnoki selejtezőjére, a Groupama Arénában szeptember 7-én sorra kerülő, északírek elleni mérkőzésre.
Hajnal, Szalai, Dzsudzsák örül egy gól után - fotó: www.origo.hu
Hajnal, Szalai, Dzsudzsák örül egy gól után – fotó: www.origo.hu

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának keddi híre szerint a belépők 3200 és 11 ezer forint közötti összegbe kerülnek. Az augusztus 31-ig megvásárolt jegyekre ugyanakkor 20 százalékos kedvezményt biztosít az MLSZ, így az első hetekben a legolcsóbb belépőkért 2560, a legdrágábbakért pedig 8800 forintot kell fizetni. A találkozóra szóló jegyek megvásárlásához még nem szükséges klubkártyával rendelkezniük a szurkolóknak.

Az MLSZ a kazahok elleni, június 7-én rendezett barátságos mérkőzést megelőzően akciót hirdetett, így azok a szurkolók, akik megvásárolták jegyüket a Puskás Ferenc Stadionban lejátszott összecsapásra, ingyen juthatnak hozzá az északírek elleni meccs jegyeihez.

 

Labdarúgás – Pintér Ádám a görög Levadiakoszban folytatja

A görög labdarúgó-bajnokságban legutóbb nyolcadik Levadiakoszban folytatja pályafutását Pintér Ádám.
Pintér Ádám - fotó: www.nb1.hu
Pintér Ádám – fotó: www.nb1.hu

A klub honlapjának keddi beszámolója szerint az orosz Tom Tomszktól érkező 26 éves futballista kétéves szerződést írt alá.
A 17-szeres válogatott játékos 2010-ben az MTK-tól a spanyol Real Zaragozához igazolt, ahol három évet töltött el, majd ezt követően szerződött Oroszországba.

 

Elhunyt Német Angéla

Életének 69. évében, súlyos betegség következtében elhunyt Németh Angéla, Mexikóváros olimpiai bajnok gerelyhajítója.
Németh Angéla - fotó: Magyar Olimpiai Bizottság
Németh Angéla – fotó: Magyar Olimpiai Bizottság

Megdöbbenéssel fogadta a szomorú hírt pályatársa, a háromszoros olimpiai érmes gerelyhajító Kulcsár Gergely:

Hosszú éveken át készültünk együtt közös edzőnkkel, Koltai Jenővel az évek során. Csodálatosan dolgozott, nagy tehetség volt. Nagyon jó versenyzői adottságokkal rendelkezett, mindig az adott pillanatban tudta magából kihozni a legjobbat. Megítélésem szerint sportpályafutását kissé korán fejezte be, pedig még sokáig a csúcson lehetett volna” – búcsúztatta Kulcsár Gergely.

A magánéletében is példásan élt férjével, a kosárlabdázó Ránky Mátyással és két leány gyermekével. Az aktív versenyzés befejeztével a fiatalok körében is folytatta szeretett sportága népszerűsítését. Hosszantartó betegségét is példásan tűrte. Nagyszerű sportembert vesztettünk el a személyében.” (MOB)

Győzelem a Park Tenisz Klubban Stollár Fanny vezérletével

Teniszben két lány képviseli hazánkat a nanjingi ifjúsági olimpián. A napokban mindketten korosztályos csapat Európa-bajnokságon szerepelnek.
Stollár Fanny - fotó: Magyar Oimpiai Bizottság
Stollár Fanny – fotó: Magyar Oimpiai Bizottság

Budapesten a Park Teniszklubban Stollár Fanny (a képen) vezérletével az U 16-os válogatott vívta ki az első találkozóján sikerrel a vb-szereplés jogát.

A nyolccsapatos eseményen az 1. kiemelt magyarok meccse a brit válogatott ellen rosszul kezdődött, Gálfi Dalma némi meglepetésre 6-3, 6-2-re kikapott Katie Swantől.

Ezt követően Stollár Fanny 6-2, 6-3-ra nyert Maia Lumsden ellen, így jöhetett a mindent eldöntő páros meccs, melyen a mieink hihetetlenül mélyről jöttek vissza az addigra igen szép számú nézőközönség legnagyobb örömére. (MOB-BL)

Hozzászólások