Árpa Attila hollywoodi sztár lesz

Főszerepet kapott egy amerikai filmben

2015/06/19

Árpa Attila nemcsak saját filmjével hasít a mozikban, de gyakran láthatjuk viszont a kamera másik oldalán is. Számtalan hazai és külföldi produkcióban szerepelt már, de ami most történik, az maga az amerikai álom.

A színész-rendező-producer Árpa Attila úton van a hollywoodi sztárság felé. Boldogan mesélt legújabb filmes sikeréről a Best magazinnak, amelyben egy magyar gengsztert alakít, ráadásul nem is egyszerű mellékszereplőként. Árpa megkapta a főszerepet az amerikai produkcióban, amelynek forgatási munkálatait már meg is kezdte, ősszel pedig újra a kamerák elé áll.

“Kerestek egy karizmatikus, negyven körüli, magyar származású férfit, aki hitelesen el tudja játszani, hogy régebben gengszter volt Amerikában. És engem választottak! A film egyik producere magyar, ő szerette volna erősíteni a hazai szálat a sztoriban. Rengeteg ismert amerikai, mexikói, Puerto Rico-i színésszel játszottam együtt, s bár az én karakterem is angolul beszél, néha azért káromkodom egyet-egyet magyarul…” – mesélte a lapnak Árpa.

A sármos színész nem először játszik rossz fiút, a Die Hard forgatásain is az ellenséges oldalt erősítette, de karakteréből adódóan ez érthető is. A jóképű tévésre egyáltalán nem tudunk haragudni emiatt, hiszen személyisége is megengedi, hogy néha-néha magára öltse a fenegyerek figurát. Persze a hétköznapokban már régen kibújt ebből a szerepből, azért kamerák előtt még szívesen ölti magára a gengszter figura szerepét.

Árpa Attilától megszokhattuk, hogy nem rejti véka alá a véleményét. Bár a rosszfiús énjét úgy érzi, már hátra hagyta, azért az ő esetében túlzás lenne azt állítani, hogy ettől teljesen el lehet vonatkoztatni. Talán ezért is tudja olyan jól megfogni azt, amit az Argo jelent. Olvass tovább!

árpa attila

Árpa elmondta, hogy nem kispályás moziról van szó, vannak benne húzósabb jelentek is, ahol többek között felgyújt egy ember, falhoz vágja az ellenséget, de lövöldözött és motorozott is. Így annak érdekében, hogy sérülésmentesen megússza a forgatást, többször dublőr játszotta el a veszélyes helyzeteket. De ne feledkezzünk meg a romantikus szálról sem. Attila igazi lovagként udvarol a valóságban, feleségéről is mindig szerelmesen nyilatkozott, de mi történik vajon ilyenkor a filmvásznon?

árpa attila
fotó: Árpa Attila facebook

A női főszereplő egy gyönyörű latin szépség, de Árpa elárult egy kulisszatitkot, méghozzá, hogy partnere még sosem játszott szexjelenetet. Nagyon izgult, mert élete első szexjelenetét forgatta velem. Ilyenkor mindig kérdezik, mennyi ebből a szerepjáték. A csókjelenet például függ attól is, milyen a partner, milyen a hangulat, illetve milyen a kameraszög. Van úgy, hogy egyszerűen muszáj élesben csinálni, mert látszik, ha nem igazi. A szeretkezés viszont sosem valódi, ez nem pornófilmoforgatás. Abba nemcsak a hölgyek, de én sem mennék bele. Persze, hozta már úgy az élet, hogy imitálnom kellett hasonlót” – mesélte a színész.

Hozzászólások