Áttört ötezer menekült a rendőrökön, felénk tartanak

Napokon belül a szerb-magyar határra érnek

2015/08/24

Szombaton több ezer menekült törte át a rendőrkordont és a drótakadályt a macedón-görög határon, hiába léptek fel keményen ellenük. Napokon belül Magyarországra érhetnek.

A menekült emberek áradata továbbra is csak ömlik Magyarországra, hogy innen továbbálljanak Nyugat-Európába egy szebb jövő reményében, vagy egyáltalán csak azért, hogy életben maradjanak, miután hazájukban háború dúl.

“Ezek az emberek a végsőkig elszántak, s erre kell felkészülniük a magyar hatóságoknak is” – mondta a Blikknek Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő. A probléma eszkalálódott, és már régen túllépett azon a ponton, amikor azon kell gondolkodnunk, hogy emberséges dolog-e segíteni a menekült embereken.

Macedonia Migrants

A határokon lévő országok – így Magyarország – is kerítéseket emel, de ezek sem jelentenek  megoldást, ugyanis már most kiderült, hogy nem egy háromméteres drótakadály fogja megállítani azokat az embereket, akik mindenáron át akarnak jutni.

Hogy a helyzet egyre súlyosabb, jól jelzi a macedón eset, amikor menekülők rendőrökre támadtak, és könnygázzal sem lehetett megállítani őket.

Hozzászólások