Ausztria: 41 ezer ember van elzárva a külvilágtól

Néhol 5 méteres hó van

2019/01/15

Egyelőre nem javul az időjárási helyzet Ausztriában: a Spiegel szerint a havazás miatt Salzburg tartományban kb 41 ezer ember van elzárva a külvilágtól.

A hó szintje néhány helyen elérte az 5 métert! Az embereket arra kérik, hagyják el az otthanaikat, aki pedig nem teheti meg ezt, csak úgy maradhat otthon ha elegendő élelem és folyadék található az otthonában. A háztetők tehermentesítését már megkezdték.
Több mint 180 osztrák utat lavinaveszély miatt lezártak, így például nem lehet megközelíteni a kedvelt síparadicsomot, Saalbach-Hinterglemmet sem. Voralrbergben és Tirolban a legmagasabb szintű lavinaveszély van érvényben. A svájci Alpokban két férfit sodort el a lavina, amikor egy sípálya egyik részét akarták biztosítani úgy, hogy elfújják a havat. Egyiküknek sikerült kiásnia magát, ám a másikukat, egy 24 éves férfit a mentők már nem tudták élve kimenteni a közel másfél méteres hó alól.

ausztria1

Ugyancsak magas a lavinaveszély Bajorországban is, ahol egy hotelbe is betört a hó. Ott szerencsére senki sem sérült meg, de több magasan fekvő sípályát le kellett zárni a Zugspitzén, illetve Garmisch-Partenkirchenben. Más német tartományokban az árvizek okoznak problémát, így Baden-Württembergben, Szászországban, Szász-Anhaltban és Thüringiában is.

forrás

Hozzászólások