Autizmus, ahogy még sosem láttad

A 'Max, an Autistic Journey' hamarosan letölthető Steamen

2016/08/17

Stéphane Cantin egészen új módját találta ki az autizmus bemutatásának. Beteg kisfia, Max mindennapi küzdelmeit mutatja be egy retro rpg-ben.

Hamarosan letölthető lesz Steamről az autizmust új szemszögből bemutató játék, a Max, an Autistic journey. A játék a szerepjátékok hőskorát idéző retro-nézettel és játékmenettel készült, körökre osztott rendszerrel. Ez már önmagában is elég érdekes lenne, de nem ez teszi igazán különlegessé. A fejlesztő Stéphane Cantin saját spektrumzavaros kisfia, Max mindennapjait mutatja meg a játékosoknak, akik így megtapasztalhatják, milyen hatással van az autizmus egy tíz éves kisfiú életére.

A harcok során a különböző szörnyek egy-egy érzelmet és szorongást testesítenek meg egy gyermek képzeletvilágához illő ábrázolással. Ezen kívül természetesen több puzzle és minigame is megnehezíti majd a játékosok dolgát. A játékot augusztus 19-től lehet beszerezni a Steamen, de ha valaki nagyon türelmetlen, az letöltheti és kipróbálhatja a demo verziót is!

Újságírók vagyunk, mégsem tudjuk megfogalmazni, mennyire tetszik nekünk ez a játék és maga az alap ötlete. Ha csak annyit elérnek a készítői, hogy néhány autista kisfiúnak vagy kislánynak új barátai lesznek, akik a játéknak hála jobban megértik őt… Akkor a francba a Skyrimmal és a Fallouttal, mert ez lesz minden idők legjobb játéka!

Hozzászólások