Autószerelés… másképp. Mondjuk baltával.

Láttad a Mad Maxet? Ehhez képest smafu!

2016/08/10

Az autószerelés olyan művészet, aminek megvannak a maga fogásai, és bár mindenki máshogy csinálja, mégis szinte ugyanúgy. Kivéve ezeket a srácokat.

Már a legelején szeretném leszögezni, hogy az autószerelés nem az én asztalom. Több típusba is gyártottam alkatrészeket, meg tudom különböztetni a felfüggesztést a légzsáktól, és talán ki tudok cserélni egy ablaktörlőt, de ennyi. Napjainkban már a legtöbb sufnituning műhely végleg lehúzhatja a garázsajtót, hiszen a legújabb autócsodák már nem csak autók, hanem számítógépek is egyben, ahhoz pedig érteni kell – nem keveset. 

Kivéve persze ha valami olyasmire készülsz, mint az alábbi videó szereplői. Személyük ismeretlen, és a helyszínt is csak megtippelni tudjuk a felkínált wallabyhús alapján. Ráadásul a forrásunk sem árul el róla szinte semmit, így visszakeresni sem tudjuk rendesen. A lényeg annyi, hogy az uraknak szükségük volt egy működő autóra. Minthogy nem épp egy előkelő környéken találta őket a probléma, kénytelenek voltak rögtönözni. Ez odáig vezetett, hogy roncsokból raktak össze egy kevésbé-roncsot. Autónak éppen nem nevezném, de tény, hogy gurul. Az enyémet messze lekörözi, már csak azért is, mert ez létezik…

Az egész sztoriban az eszközhasználat a kedvencem. A gépészet alapjáraton nem kis mértékben kívánja meg a precizitást. Nos, itt erről nem beszélhetünk. Az olajsapkát egy baba feje helyettesíti, a sofőrülést egy babakocsi, az emelőt pedig a karok és egy forgószék ötletes kombinációja. De a kedvencem akkor is a balta ötletes alkalmazása, például mint feszítővas vagy “ablaktisztító”.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én irigylem az ilyen embereket, akik ennyire fel tudják találni magukat, és szinte hulladékból kreálnak valami használhatót. A Fallout és a Mad Max világában istencsászár nagymenők lennének. Respekt nekik!

Hozzászólások