Az 5 legjobb sci-fi film

Minden idők legjobb tudományos-fantasztikus alkotásai

2016/08/24

Sorba vettük nektek a sci-fi műfaj legnagyobb hatású alkotásait, legalábbis a filmek kategóriájában. Több szempont alapján is szelektáltunk!

A tudományos fantasztikus filmek és könyvek mind a mai napig töretlen népszerűségnek örvendenek a világ minden részén. Persze mint mindennek, ami populáris, ennek is vannak borzalmas képviselői. Hogy nektek ne kelljen végignéznetek sok ezer percnyi borzalmat, összegyűjtöttük nektek minden idők 5 legjobb sci-fi filmjét. Nincs más dolgotok, mint kukoricát pattogtatni, aztán indulhat a maraton!

5.) A Birodalom Visszavág

Természetesen ez a lista elképzelhetetlen lenne Star Wars film nélkül. Mi magunk is fanatikus rajongói vagyunk, ezt több cikkünkből is megállapíthattátok, azonban néhány szempont alapján mégis csak a lista legvégére fért be, hiába minden idők legnagyobb hatású filmjeinek egyike.

4.) Csillagok között

Utazás egy féreglyukon át, katyvasz az idővel meg a fényévekkel – nem egy egyszerű film, de mindenképpen nagyszerű. A hangulaton a Hans Zimmer által komponált zene is segít, ami ha készítenénk egy filmzenés listát, legalábbis dobogós lenne, ha nem első.

3.) WALL-E

Sokaknak meglepő lehet, hogy a Pixar egy meséje is itt kötött ki, ráadásul bronzéremmel a nyakában. Pedig az animációs film által bemutatott disztópia igenis finoman kidolgozott sci-fi környezet – és ahogy elnézzük napjaink társadalmát, egyre valósabbnak is tűnik…

2.) 2001: Űrodüsszeia

Mikor ez a film készült az emberiségnek a holdra szállás is csak a jövő zenéje volt. Az 1968-as alkotás a mai szemmel nézve talán kicsit mókásan hat, mégis egészen 2010-ig nem lehetett letaszítani a dobogóról. Stanley Kubrick rendezésében Arthur C. Clarke (kifejezetten a filmhez írt) könyve alapján olyan science fiction alapmű, aminél kevés jobb könyv, s csupán egyetlen jobb film létezik.

1.) Eredet

A film, amit szinte lehetetlen elsőre megérteni. A film, amiben Leo élete egyik legjobbját alakítja. A film, ami a világ majdnem összes sci-fi listáján dobogós helyen végez. Ez az Eredet, ami 4 Oscarral az elmúlt évek legjobb, szűk kategóriájában pedig minden idők legjobb filmje.

Hozzászólások