Az 5 legjobb tavaszi program

Ideje elkészíteni a bakancslistát tavaszra!

2017/03/17

Ahogy melegszik az idő egyre több hétvégi programot tervezünk hiszen nincs is jobb kikapcsolódás, mint a szabadban lenni. Mutatjuk a legjobb eseményeket. 

1. Látogass el a Dunai Regattára! 

Magyarország legnagyobb, egyetemek közötti sport-és kulturális eseménye idén 18 hazai intézmény részvételével igazi sportfesztiválnak ígérkezik. A Dunán sárkányhajós és evezős csapatok versenyeznek, miközben a rakparton cheerleader-show, bulik és koncertek kísérik a rendezvényt. 

Időpont: május 6. 

2. Mozizz a csillagok alatt! 

Moziztál már a város tetején a szabad ég alatt? Ha még nem, ismerkedj meg a Budapest Rooftop Cinemával, mely a Corvintetőn vetít klasszikus és időtálló filmeket. Természetesen időjárástól függően kezdődik majd a tavaszi-nyári idényük, május végén már intézheted a helyfoglalást. 

3. Irány a Gourmet Fesztivál! 

Finom borokat, pálinkákat, sajtokat, szalámikat, sonkákat és mézeket kóstolhatsz a Millenáris Parkban. A hazai gasztronómia egyik legismertebb fesztiválja ebben az évben a régió legjobb éttermeiből is bemutat néhányat, és vendégül hívja a környező országok sztárséfjeit. Ott lesz például a nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, aki Szlovéniából érkezik.

Időpont: május 18-21.

4. Utazz egy kört a Libegőn! 

Szinte kötelező tavaszi program, ennél fogva napsütéses idő esetén hétvégenként valószínűleg a sorban állást is gyakorolhatod. A Zugligetből a János-hegyre vezető 1040 méter hosszú drótkötélpályán főként lefelé utazva érdemes a részletekre figyelni, hiszen akkor bukkannak fel újabb és újabb képek Budapest lélegzetelállító panorámájából. 

5. Piknikezz! 

Ragadd meg a piknikkosarat, tegyél bele bort, szendvicset, ropogtatni valót, fogd meg a párod/barátod kezét, vagy a kutyád a pórázát, és keresd fel Budapest tucatnyi kellemes piknikező helyeinek egyikét.

Forrás 

Hozzászólások