Az ápolt kéz titkai

Tippek, hogy körmeid ápoltak és egészségesek legyenek

2014/09/15

Ha szépségápolásról van szó, sokan csak az arcra gondolnak, pedig a kéz sokszor árulkodóbb lehet. Szánj időt a kezedre és a körmeidre is!

A kéz egyik fő ékessége a köröm, ezért fontos, hogy megfelelő figyelmet fordíts rá. A szép és erős körmök az egészséget tükrözik, és bárhová is menj, azt fogják látni, ápolt vagy. Az erős köröm néhány embernél adottság, a többség azonban átlagos vagy kifejezetten vékony körömszerkezettel rendelkezik, ezért nekik külön erősítésre van szükség.

Hands3

Ennek egyik leghatékonyabb eszköze a körömlakk, amely tartást ad a vékony körömnek, ezáltal a gyakran törő, berepedező körmöt jobban védi a durva külső hatásoktól. Ha díszítőelemként is szeretnéd használni, akkor válaszd bátran az egyéniségedhez illő színt, ha viszont nem szereted a feltűnést, festheted színtelen vagy nagyon halvány gyöngyházfényű lakkal a körmeidet, esetleg próbáld ki a francia manikűrt.

Sokan azért nem szeretnek lakkozni, mert sokáig tart a száradás.

Íme, egy trükk ennek gyorsítására: felkenés után mártsd az ujjaid végét egy percre jéghideg vízbe, kiegészítésképp ezt követően vigyél fel rá könnyű babaolajat. Ezután már csak arra kell figyelned, hogy ne használd a körmöd például dobozos üdítő nyitására, gondos munka eredményét teheti tönkre!

nails

Az erős körmökért ezen kívül használj rendszeresen gumikesztyűt a takarításhoz, ami a kézbőrödnek és a körmödnek is egyaránt védelmet nyújt. Ha keskeny és rövid körmeid vannak, használj világos és csillogó színeket, míg a sötét és matt körömlakk optikailag összehúzza a körmöket.

A körmöt is lehet hidratálni, Julia Roberts például minden héten néhány percig olívaolajban áztatja körmeit. Ez úgy hidratálja a körmöd, hogy közben nem puhul fel és a réteges hámlást is akadályozza. A körömágyat ne vágd le, ugyanis a vágás helyén bőrkeményedés alakul ki, ami még keményebben fog visszanőni és még fertőzésveszélyt is okoz.

oils

Inkább tompa pálcikával told vissza, esetleg körömágybőr-eltávolító folyadékkal kend be, ha túl nagy lenne. Az olívaolaj itt is hasznos lehet, lágyabbá teszi a bőrt és kevésbé lesz hajlamos a berepedezésre. Egy másik ötletként használhatsz tejet is, 3 percre mártsd ebbe a kezed és máris sokat tettél a puha ujjakért. A vékony körmök túl sebezhetők, ezért fontos annak hossza is, ne hagyd az ujjad végénél túlnőni, így ápolt marad és megtartja szép ívét anélkül, hogy állandóan letöredezne.

Végül egy tipp a helyes lakkozáshoz: sok bosszúságot okoz, amikor apró buborékok jelennek meg a lakk alatt. Rossz beidegződés a lakkosüveget összerázni használat előtt, inkább finom gördülő mozdulatokkal keverd össze, mielőtt kinyitod.

Nail-care-tips

Hozzászólások