Az élettársad vajon a lelki társad is?

10 jel arra, hogy melletted van már a lelki társad

2014/11/18

Igen, a kérdés jogos. Egyáltalán nem biztos,hogy azzal az emberrel élsz, aki valóban a lelki társad is. A házasság, az élettársi kapcsolat mellett általában még fiatalon döntünk, amikor erre nem is gondolunk, sőt azt sem tudjuk, hogy van ilyen.

Vannak, akik soha életükben nem találkoznak a lelki társukkal. Leélik az életüket egy – szerencsés esetben amúgy – jó, kellemes kapcsolatban, amely a szerelem elmúltával jól működik – a kölcsönös bizalomra, tiszteletre és szeretetre épül. Amikor beleszeretünk valakibe, erre nem is gondolunk, hiszen a szerelem, a szenvedély uralkodik a kapcsolatban. Olyanok is vannak, akik látják, hogy ketyeg az óra és ha az éppen mellettük levő személy legalább valamennyire megfelel, hozzá kötik az életüket – ez a kapcsolat a biztonságról, a túlélésről szól.

124819049

A lelki társ azonban más. Aki találkozott már vele, azt tudja, hogy ez nem a valóságtól elrugaszkodott megállapítás,vagy kategória. A lelki társsal való találkozást nem lehet erőltetni, ez nem tervezett, hanem spontán egyszer csak belép az életünkbe az illető, ennek ellenére rögtön tudni fogod, hogy ő az. Semmihez sem hasonlíthatóak ezek a kapcsolatok, amelyet korábban tapasztaltál. Ez egyfajta energia áramlás, mindig tudod, mire gondol a másik, intuitíven működik oda-vissza a dolog. Érzed, hogy ez másképpen nem is lehetne, térnek-időnek nincs jelentősége, mindig tudjátok egymás gondolatait és érzéseit.

Lehet, hogy nem szerencsés az időpont, amikor megérkezik az életedbe. A lelki társsal való mély intim lelki kapcsolathoz teljes nyitottság kell és nem biztos,hogy abban az állapotban vagy éppen. Szeretni kell önmagadat is ahhoz, hogy ilyen nyitott tudj lenni, noha lehet, hogy éppen egy lelki válság közepén vagy. Hogyan ismered fel a lelki társadat?

Bensőséges, elemi és állandó, stabil érzelmi állapotot hoz – a lelki társ olyan érzéseket vált ki belőled amit nehéz körül írni.Bensőséges, elemi, és maradó érzelmet idéz elő.

179323444

Ismerős – mintha ismernéd ezer éve – és lehet, hogy így is van: ha a társad egyben lelki társ, akkor valószínűleg jelen volt az előző életedben is. Körülveszi a kapcsolatotokat egy fura de ja vu érzés, mintha ez már egyszer megtörtént volna.

Egyszerűen csak megértitek egymást: Találkoztál valaha olyan emberekkel, akik egymás mondatait fejezik be? Ez néha akkor is előfordul ha túl sokat vannak együtt, de én inkább lelki társ kapcsolatnak nevezhető: Előfordulhat a legjobb barátod esetében, a szüleid esetében, de ha a partnered esetében fordul elő, akkor az valami egészen egyedi dolog.

Szereted még a hibáit is: a lelki társak viszont gyakran megértőbbek és elfogadóbbak egymással szemben, idővel megtanulják megszeretni a másik hibáit is.

Intenzív kapcsolat: a lelki társ mellett a kapcsolat intenzívebbnek hat, jó és rossz értelemben egyaránt. Amikor a rossz epizódokat éljük, a lelki társ mellett általában a probléma megoldására összpontosítunk, és ezért elfeledjük vagy könnyebben feldolgozzuk, a negatív élményeket.

Biztonság: a lelki társad mellett úgy érzed gyakran, hogy amíg Ő melletted van, addig semmi probléma nem érhet, mindent el tudsz viselni amit az élet tartogathat a számodra. Ez gyakran a „mi, az egész világ ellen” érzés írja le a legmegfelelőbben.

Mentálisan elválaszthatatlanok:  az ikrekéhez hasonló mentális kapcsolatotok van. Ugyanakkor hívjátok egymást. Az élet talán elválaszt titeket akár hosszabb időre is, de az agyatok akkor is szinkronban marad.

Biztonságban és védve érzed magad: függetlenül a társad nemétől mindig egyfajta védettséget és biztonságot érzel a közelében. A lelki társ miatt úgy érzed, hogy van egy védőangyal melletted.

Nem tudod elképzelni nélküle az életed: A lelki társ nem olyan ember akivel egyszerűen csak megszakítod a kapcsolatot –  nem tudod elképzelni az életet a jelenléte nélkül.

Egymás szemébe néztek: A lelki társak gyakrabban néznek egymás szemébe mint ahogy az, a normális emberi kapcsolatoknál megszokott. Náluk ez természetes, ami a mélyen gyökerező kapcsolatból fakad.(forrás: mindenegybenblog)

Hozzászólások