Az elgáncsolt menekült perrel fenyegeti László Petrát

A férfi élete jobb lett az ismertség miatt

2015/10/22

Mindenki perel mindenkit, ez a jelenlegi felállás. A Röszkén menekültet gáncsoló László Petra a sértett férfit perelné be, mert szerinte hazudott akkor, amikor véleményét a média nyomására megváltoztatta, de a férfi is perelné az operatőrt, akinek nem tud megbocsátani.

László Petra az orosz Izvesztyijának adott interjúban nem csak azt mondta el, hogy tervei szerint Oroszországba költözik, mert Magyarországon nem érzi magát biztonságban, hanem hogy szíve szerint beperelné Oszama Abdul Mohszent, azt a szíriai menekültet, akit a felvételek szerint elgáncsolt, mert szerinte megváltoztatta nyilatkozatát.

Közben kiderült, hogy az 52 éves férfi is beperelné a magyar operatőrt, aki ugyan a felvételek tanúsága szerint sem teljesen biztos, hogy elgáncsolta, lehet, hogy a rendőrök voltak, de az a legvalószínűbb, hogy magától esett el. Mindenesetre nem tud megbocsátani, szerinte László Petra jogilag is felelősségre vonható.

mohsen
Oszama Abdul Mohszen szerint László Petra gáncsolta el őt

Mohszen az osztrák Die Standardnak nyilatkozott, elárulva, hogy az élete már tökéletes, fiával lakást kaptak, a spanyol Getaféban futballedzői állással kínálták meg, és menekültkérelemre sem volt szüksége a történtek után. Ehhez képest bíróság elé citálná László Petrát, aki valószínűleg tényleg fel akarta rúgni őt, de korántsem biztos, hogy ezt meg is tette a felvételek alapján.

A férfi egyébként a terrorista vádakra annyit reagált, hogy az Aszad-rezsim ellen harcolt, meg is kínozták, de nem akar erről nagyon beszélni. Viszont az ellene felhozott vádakat (mármint hogy az al-Kaidához tartozó Al-Nuszra Front tagja lenne) koholtnak tartja.

Hozzászólások