Az elhunyt pilóta szervei hat embert mentettek meg

Szívszorító történet

2015/08/26

Így érhet egy tragikus autóbaleset szívszorítóan boldog véget: a kedden elhunyt Justin Wilson hat ember életét mentette meg szerveivel.

Szörnyű autóbaleset történt az IndyCar vasárnapi futamán: az egyik versenyző autója a falnak csapódott, a lerepülő darabok közül egy pedig eltalálta az utána érkező versenyző, Justin Wilson fejét. A pilóta eszméletlenül ült a kocsijában, amikor az orvosok a helyszínre érkeztek.

Azonnal kórházba szállították a 36 éves versenyzőt, aki korábban a Forma-1-es Minardi és Jaguar csapatban is megfordult, ám eszméletlen volt, és azóta sem ébredt fel. Végül kedden lekapcsolták a gépekről.

Milwaukee Indyfest ABC 250 Race 2014

A tragikus halálával azonban 6 ember életét mentette meg: Wilson korábban aláírta a nyilatkozatot, hogy halála esetén szerveit adományozzák oda transzplantációra váró embereknek. A pilóta testvére, Stefan a Twitteren jelentette be, hogy bátyja szerveit beteg emberek kapták meg, csontvelőjét pedig leukémiás betegek gyógyítására használják majd.

Az autóssportok versenyzői állandó életveszélyben vannak a futamokon, és bár a balesetek után általában még szigorúbb szabályokat hoznak a versenyekre, az biztos, hogy ezekben az autókban ülni nem egy életbiztosítás. A Forma-1-ben az utóbbi évek legnagyobb balesetét a tavaly októberi Japán Nagydíjon láthattuk, amikor Jules Bianchi autójával egy munkagépbe rohant. A fiatal pilóta azóta kómában feküdt, néhány hete azonban elhunyt. Forma-1-es versenyen 1996 óta nem történt halálos baleset.

Hozzászólások