Az erdőben kakált, egy ember belehalt

A felgyújtott toalettpapír emberéletet követelt

2016/08/15

Emberéletet követelő erdőtüzet okozott egy német turista a Kanári-szigeteken. A férfi miután kakált, felgyújtotta a toalett papírt, ez vezetett a tragédiához.

Mintegy 700 embert evakuáltak a területről,  mialatt a lángok végigsöpörtek La Palma erdős, hegyvidéki régióján. A helyik katasztrófavédelem szerint később további 1800 volt kénytelen elhagyni otthonát augusztus elején a Kanári-szigetek eddigi egyik legfurcsább katasztrófájában. A gondokat egy német turista okozta, aki egy erdős területen volt kénytelen elvégezni dolgát. Miután engedett a természet hívó szavának, felgyújtotta a toalettpapírt, ezzel olyan erdőtüzet okozva, amit napokig tartott megfékezni.

A tűz oltására tett első kísérletek közben egy 54 éves parkőr, Francisco Jose Santana életét vesztette. A férfit a helyi parkőrök szervezetén kívül felesége és öt éves gyermeke gyászolja. A 27 éves német férfit azóta letartóztatták, de személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. 

Mintegy 200 ember küzdött napokig a lángokkal, helikoptereket és repülőgépeket is bevetve. Az időjárás sem segítette őket, a magas hőmérséklet és az erős szél csak tovább szította a lángokat. A tűz közel 4900 hektáros területen emésztett fel mindent, ez La Palma területének 7%-a. 

© Miguel Calero/EPA
Hozzászólások