Az erő a kurkumában van

Immunerősítés felsőfokon

2015/12/17

Előfordul, hogy a december nemcsak a karácsonyi készülődésről és a boldog nagy bevásárlásról szól. Ott van a kapkodás, az idegeskedés, a borzasztó tömeg, alkalomadtán pedig nehezítésként egy jó kis megfázás, vagy influenza, ami csak még inkább elveszi kedvünket a szürke hétköznapoktól. Vértezd fel a szervezeted a betegségekkel szemben, a kurkumában megvan minden, ami segít!

Ma már egyre többen esküsznek a természetes gyógymódokra, ha megelőzésről vagy betegség kezeléséről van szó. Bármelyik csoportba is tartozol, a december sajnos nem arról híres, hogy elkerülne minket egy jó kis nátha, ilyenkor viszont nem árt, ha van a tarsolyodban egy igazán ütős megoldás, amitől még ellenállóbb leszel! Vagy, ha már megvan a baj, akkor legalább gyorsan le tudod gyűrni az ádáz ellenséget, aki hátráltat a mindennapokban.

kurkuma

A levertség, fáradtság senkinek sem tesz jó szolgálatot, a téli szürkeség valahogy automatikus rántja magával az embert, nehéz ellene bármit tenni. Hiányzik a napfény, a színek, a boldog emberek látványa, helyette kapunk fakó, sápadt arcokat és világot magunk körül. Ez az időszak inkább szól a begubózásról, mint a kifelé virágzásról, de ha már így alakult, akkor tegyünk magunkért valamit. Ha csak egy kellemes pillanatot egy forró ital társaságában, akkor azt, ha egy meghitt összebújást a szoba melegében, akkor azt. Az előbbihez tudunk néhány ötlettel szolgálni, az utóbbihoz maximum csak szurkolhatunk, de reméljük, hogy nem töltöd magányosan az estéket.

A kurkuma gyógyító szerként már évezredek óta jelen van az indiai gyógyászatban, ami éppen ezért talán az egyik legnyomósabb érv mind közül. A legkülönfélébb panaszokra és problémára használják, tisztítja a pórusokat, így a bőr fertőtlenítésére főleg a nők, míg az emésztés serkentésére, láz, ízületi panaszok és gyulladás kezelésére bárki fogyaszthatja. Nekünk a téli időszakra való tekintettel ez utóbbi jótékony hatása miatt lesz most érdekes. Hatékonyan veszi fel a küzdelmet a láz, a megfázás, a depresszió, a fej- és torokfájás ellen. 

Hozzávalók:

  • 2 csésze tej
  • 1 tk. szárított kurkuma
  • 1 tk. szárított gyömbér
  • csipet bors
  • méz

Elkészítés:

A szárított fűszereket keverd össze egy edénykében, a tejet tedd fel a tűzre. Folyamatos kevergetés mellett szórd bele a kurkumás port és forrald fel a tejet. Nem kell teljesen, amikor megjelennek az első buborékok az edény szélén vedd le a lángot, fedd le az edényt és hagyd alacsony tűzön néhány percig. Ezt követően szűrd le a tejet, hogy csak a tiszta ital meleg járja át a testedet fogyasztásnál. Ha keserűnek találod, akkor nyugodtan ízesítsd mézzel, legközelebb pedig főzd tovább.

Hozzászólások