Az Erő gagyi oldala

Ennél gázabb cuccokat még nem láttál...

2015/11/19

Röpke másfél hónap és újra átjárja a mozikat az Erő! A nyugati féltekén élő gyerekekre már most is hatalmas súllyal nehezedik a karácsonyi várakozás izgalma, míg ázsiai kortársaik egészen másfajta kihívással kénytelenek szembenézni, mikor szorgos kezecskéik, az új Star Wars termékek gyártósorait kalibrálgatják.

Amikor kijön egy új Star Wars mozi, esetleg valamelyik korábbi részben kicserélnek egy zokni-bábot újabbra és ezért megint vászonra kerül, a reklámtárgy ipar joggal halálra ítélt szegmenseibe is képes életet lehelni. Persze igazságtalan lenne azt állítani, hogy nem létezik olyan kütyü, ami képes fantáziadúsan újraértelmezni a karaktereket vagy az emlékezetes pillanatokat, csak ezek most nem érdekelnek minket. Inkább kezdjük meg nosztalgikus utazásunkat a leggagyibb Star Wars cuccok végtelen óceánján, a teljesség igénye nélkül.

Az első izé

yodaizé

Ha a megfejtésem helyes, akkor ez egy kézi-ventilátor, beépített vízi pisztollyal. Egy állóképről nehéz eldönteni, hogy az eszköz mennyire hatékonyan képes elvégezni a feladatát(persze vannak kétségeim), de az „iparművész zseni” által ráerőszakolt plusz alkatrész felett nyugodt szívvel merek ítélkezni.

Fagyasztott karbonit ülőke

han solo

Tavaly talált gazdát ez a régi szólást, amúgy Star Wars-osan újraértelmező ülőke. Az új tulajdonos nyilván sokadjára is ugyanolyan jól szórakozik, mikor meglepett vendégei elsütik, hogy „Ehe-ehe, ebbe meg beléfagyott a sza… Solo is!”

Bájosan mosolygó, döglött tauntaun hálózsák

tauntaun

Nyilván mindenki érezte már úgy, hogy szívesen lenne Luke helyében, mikor a döglött tauntaun-ban haldoklik, a fagyos pusztán. Na kérem, itt a soha vissza nem térő alkalom! Bár úgy sejtem, a szagot nem reprezentálja a termék, egy igazi rajongó ezt is megoldja valahogy. Az alkotók egyébként kínosan ügyeltek a részletekre. figyeljük csak meg a bélés, bélrendszerre emlékeztető textúráját! A cipzár fogantyúját pedig egy mini-fénykardra cserélték, ezáltal kicsit úgy érezhetjük, hogy mi magunk zsigereltük ki ezt a kedves jószágot. – Jegyezzük azért meg, hogy ez a cucc tényleg nagyon rendben van.

Jar-Jar pajkos nyelve nyalóka

jarjar

Van-e olyan tisztességes, ultra-liberális elveket valló szülő, aki megtagadná gyermekétől ezt a speciális üzenetet hordozó „ételkülönlegességet”? Végül is, mi a biztosíték rá, hogy egy esetlegesen idelátogató idegen civilizáció nem a fajok közti erotika reményében létesít velünk kapcsolatot? Én aszondom, jobb felkészülni, mint megijedni. Persze ha van ugyanilyenből, mondjuk Sofia Vergara-s, akkor inkább azon gyakorolnék.

Egy „szimpla” ragasztószalag adagoló

ragasztó

Nem is tudom, mi az irritálóbb. Az, ahogyan a funkcionalitást megpocsékolva, gondolkodás nélkül túlméretezték az eszközt az idétlen design kedvéért, vagy C3PO modoroskodó arckifejezése, amikor úgy tesz, mintha nem élvezné, ahogy a letekeredő ragasztószalag fényesre polírozza a lágyékát.

Fényhorgászbot

horgaszbot

Na, ebben speciel nehezen találok kivetnivalót. Ez a termék az apukák álma. Miközben a gyerek képzeletben birodalmi légiósokat kaszabol, még nem is sejti, hogy szórakoztatóan céltalannak tűnő tevékenysége közben, valójában elsajátította a klasszikus legyezőhorgászat alapmozdulatait.

Igen. Ezek, azok.

swdildo

És abban az esetben jönnek kapóra, amikor ugyanilyen rejtett pszichológiát alkalmazva szeretnénk elérni, hogy anyuka is osztozzon a rajongásban.

Yoda izé

yodaizé

Ez az a cucc, ami itthon senkinek nem volt, de minden második amerikai ifjúsági film tartalmazta és szegény magyar porontyoknak fogalma nem volt róla miféle varázslat működteti az igazmondó, 8-as billiárdgolyót, amit ha megrázol, az oldalán lévő lyukon keresztül kiforgat neked egy, a jövőre vonatkozó választ. Ez a játék ugyanaz, csak az igazsághoz vezető ablak, most az öreg és aszott Yoda bácsi köpenye alatt található, kedves gyerekek!

Velünk tartottak még…

Wise Puppet és Door Ladder!

starswarsiors

Káprázatos! Há’ ide hallom a csalódott gyermekek szívszorító lamentálását! (Off-topic: Felhívnám rá a figyelmet, hogy a csomagolás szerint létezik egy Karate Farmer figura is a Stars Warsiors sorozatban.)

Zárásképpen nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem is csoda, ha szegény rajongók inkább maguk készítik el relikviáikat.

10

Hozzászólások