„Az eső is Téged sirat, Papa! Szeretlek!”

A szeretet adott hitet Bajor Imrének

2014/08/08

Még mindig egy ország siratja a héten elhunyt Bajor Imrét, aki hosszú hónapokig küzdött hősiesen az agydaganattal – ám a súlyos kor erősebb volt nála. Felesége, Ildikó, a barátok, a gyerekek, egy ország szurkolt érte, és reménykedett mindvégig, hátha történik egy csoda és a nép szeretett mókamestere, de egyben elismert művésze meggyógyul.

Felesége a Blikk hasábjain keresztül üzent mindazoknak akik szerették, és imádkoztak Bajor Imréért: Köszönöm az igaz barátoknak, hogy végig segítettek és mellettünk álltak a legnehezebb időszakban. Köszönöm az embereknek, hogy szerették Imrét. Ő ezt végig érezte, tudta, emiatt dolgozott, amíg tudott, még betegen is. Ettől a szeretettől őrizte meg optimizmusát a végsőkig – tolmácsolta Ildikó szavait jogi képviselője, Hegedűs László.

bajorlili
Bajor Lili közösségi oldalán is búcsúzott édesapjától, e régi fotó mellé írta: „Az eső is Téged sirat, Papa! Szeretlek!” – Forrás: borsonline

Gyermekei siratják a színészt

Nem csak a barátok, hanem gyermekei is sokat látogatták – pláne az utóbbi időben, akik Facebookon osztották meg fájdalmukat édesapjuk elvesztése miatt.

Az eső is Téged sirat, Papa! Szeretlek! – fogalmazott Lili, aki egy képet is posztolt apukájával. Testvére, Marci azt írta: Hiányzol”. – olvasható a Blikk.hu-n.

Egy egész falu aggódott érte és az utolsó pillanatokig szurkolt Bajor Imrének

Bajor Imrét nem csak a barátok, a családja, hanem a kis falu közössége is Fülén, ahol lakott imádta, és mindig tisztelettel beszéltek és beszélnek róla.

Bajor Imre olyan ember volt, aki mindenkivel megtalálta a közös hangot: nagy művész létére nem hogy nem nézte le őket, hanem barátian állt hozzájuk. Nagyvonalú volt, többször meghívta őket egy-egy italra, ami számukra hatalmas megtiszteltetés volt – mondta el a borsnak Anikó, a fülei kocsmárosné.

Talpig úriember volt, nagyon szerettük itt Fülén, sajnos az utóbbi hónapokban már alig jött ki a házából, keveset láttuk. Olyan embert vesztettünk el, akit nem lehet pótolni – mondta az egyik helybéli, Tamás.

Marci ennyit írt a papájával közös kép mellé: „Hiányzol!” - Forrás: borsonline
Marci ennyit írt a papájával közös kép mellé: „Hiányzol!” – Forrás: borsonline

Nem volt Kossuth-díjas…

Mindezen szeretet ellenére épp a hazai közszolgálati csatorna volt az, aki nem adott hírt a művész haláláról. Tettét az alábbiakkal indokolta: “Sajnálatos módon nagyon sok haláleset történik, mindről az esti 35 perces Híradó – érthető módon – nem tud beszámolni. A Híradó gyakorlata szerint, művészek esetében a Kossuth-díj az a „választóvonal”, amely esetben egy halálhír feltétlenül bekerül az összeállításba. Bajor Imre – noha több elismeréssel méltatták kiemelkedő munkásságát – nem volt Kossuth-díjas. Bajor Imre haláláról a nemzeti hírügynökség, valamint a hirado.hu is részletes összeállítást közölt. A Kossuth Rádió délutáni Krónikája, az Esti Krónika és a Késő Esti Krónika is megemlékezett róla tegnap, ugyanakkor híreiben a Kossuth, a Dankó, a Bartók és a Petőfi adók is elmondták a gyászhírt.”

Nem tisztünk ebben a kérdésben állást foglalni, mindenki döntse el maga, hogy ez a nyilatkozat megállja-e a helyét.

Hozzászólások