Az igazi cowboyok ebédje – Óriás marhahúsos szendvics

Mennyire vagy kemény?

2016/02/06

Az egész világon nagyon népszerű étel a szendvics. Általános recept nincs, csak irányelvek, mivel millióféle változat lehetséges. Ami egy szendvicset szendviccsé tesz az az, hogy két szelet kenyér, vagy félbevágott pékárú közé feltétet rakunk. Na, de milyen?!

A szendvics mint ételmegnevezés először a XVIII. században Angliában jelent meg leírva. A történet szerint John Montague, Sandwich negyedik grófja csak kenyeret, húst és sajtot kért a kártyapartik elején, mondván, hogy így nem zsírozza össze a kezét, innen ered aztán a gyors étel ezen formája.

A szendvicset, mint sok minden mást, az USA futtatta fel, már az 1920-as években a mindennapi étkezés része volt. Aztán amikor a szeletelt kenyeret is piacra dobták, még népszerűbb lett. Vannak kimondottan híres szendvicsek, pl. a BLT, Clubszendvics, Sloopy Joe és a MARHAHÚSOS SZENDVICS.

Hozzávalók:

  • friss péksütemény (kifli, zsemle, szeletelt kenyér)
  • majonéz
  • friss saláta
  • hagyma
  • paradicsom
  • nagyon sok marhahús

Én ebben a receptben egy kis méretű gyökérkenyeret használok.

A szendvics összeállítása rendkívül egyszerű, de a marhahús elkészítése igen időigényes.

Elkészítés:

Félbevágom a saját készítésű gyökérkenyeret, majd jó vastagon megkenem mind a két felét a házi majonézzel. A salátát és a hagymát ráteszem, majd ráhalmozok minél több marhahúst. Rá a paradicsom és a kenyér teteje. Kész!

marhahusos szendvics

TIPP

A friss zöldségek helyett rakhatunk rá karamellizált hagymát, grillezett paprikát, stb.

Legközelebbi amerikai túránkon megnézzük, hogyan készül a philadelphiai sajtos steak.

Jó étvágyat!

Hozzászólások