Az igazi férfi 5 ismertetőjele

Miről ismerszik meg az igazi férfi?

2018/08/07

Nem csak a férfiaknak vannak elvárásaik a nők felé, hanem fordítva is igaz. De hogy mi az ismertetőjele egy igazi férfinak? Eláruljuk!

Nem akarjuk, hogy a férfiak azt higgyék, hogy ez most egy újabb megmondós cikk arról, hogy nekik milyennek is kéne lenni. Azonban a férfiasságnak létezik néhány olyan ismertetőjele, melyet minden nő igaznak gondol, így ezt most megosztjuk veletek.

Nem jár tévutakon
Azt mondják, hogy a nők a rossz fiúkba lesznek szerelmesek, de a jó fiúkhoz mennek feleségül. Azt is mondják egyes férfiak, hogy a nők a pénzre és egyéb hívságokra buknak. Sőt, vannak olyanok is, akik azt mondják, hogy egy motorozó, gitározó, művészlélek vagy épp focizó férfi sokkal nagyobb eséllyel „csajozik be”, mint a többi férfi. Ezek a paraméterek is csak azoknál a lányoknál, nőknél elsődleges szempontok, akik sekélyesek. Márpedig nem minden nő sekélyes…

2015-12-18-1450429279-1768595-ClaudioAvillaModel001-thumb

Nem gyáva
Bob Marley azt vallotta, hogy a leggyávább férfi az, aki felébreszti egy nő szerelmét anélkül, hogy szándékában állna szeretni őt. Bátornak lenni nem annyit jelent, hogy fizikailag meg kell verekedni a nőért, hanem azt jelenti, hogy a férfinak áldozatot – időt, energiát – kell hoznia a nőért, le kell tudni mondani bizonyos dolgokról a nő kedvéért. Azaz, túl kell lépnie önzésén, komfortérzetén. Mégpedig anélkül, hogy azt megalázónak érezné, vagy veszteségként kezelné. Miért nem szeretjük a gyávákat? Mert aki gyáva, az fél. A félelem, védekezésképp sok aljasságra kényszeríti az embert. Olyan aljasságokra, melyekről álmában sem gondolta volna az ember, hogy megteszi. A nő a kapcsolat elején a férfi kezébe rakja le a saját sorsát, azaz maximálisan megbízik a férfiban. Amikor pedig a férfiban a félelem elhatalmasodik, adja magát a helyzet, hogy visszaéljen mentális és fizikai előnyével. Tehát, egy bátor férfi mellett nem azért érzi biztonságban magát egy nő, mert nem kell félnie a „farkasoktól”, hanem azért, mert tudja: a bátor férfi nem jut el odáig, hogy visszaéljen a nő által megelőlegezett bizalommal.

Lovagias
Vannak gesztusok, melyek a tisztelet jelei. Nem elég mondani azt, hogy tisztelem a nőket, életem nőjét. Meg kell tenni dolgokat – és nem megvenni a nőt! A tett által a nő a bizalmába fogadja a férfit, ami egy – valódi, önértékeléssel helyesen bíró – nőnél igen nagy szó. Tehát, igenis ki kell nyitni a nő előtt az ajtót, haza kell őt kísérni, előzékenynek kell lenni – minden nővel, még azokkal is, akinek nem udvarol a férfi, hiszen így könnyen lebukhat, hogy ez nem tulajdonság, csak színjáték. A nő folyamatosan teszteli a férfit, esetleg még a kabátot is elutasítja egy hűvös éjszakán, ám az okos férfi nem dől be ennek. A nő szereti, ha néha gondoskodnak róla, valóban odafigyelnek rá, a rezdüléseire, megmentik őt saját magától.

c4672196eaf0165bf5ba7996ad92463c--tree-photography-couple-photography

Komolyan veszi a nőt 
A férfinak igenis el kell ismernie, ha a nő valamiben jobb, mint ő. Ez nem azt jelenti, hogy folyamatosan ajnároznia kell a nőt, hanem egyszerűen csak jogos elismerést jelent. Ezen felül lehet, hogy a nő mond botorságokat, ám ha női témáról van szó, akkor a férfi is ugyan ilyen könnyen melléfoghat. Férfi sose versengjen a nővel, hiszen az ilyen irányú versengés gyermeki lelkületet feltételez, azaz komolytalan – mindkét fél számára.

Csendes, szerettel teli dominanciát sugároz
A férfi akkor veszi le legjobban a lábáról a nőt, ha az látja benne a dominanciát, de azt is látja, hogy azt kordában tudja tartani, tehát a nővel szemben ezt a tulajdonságát nem fogja használni. Alap, hogy a férfi ne mutassa ki lépten-nyomon a dominanciáját. Egy igazi nőnek nincs szüksége kakaskodásra, arra, hogy ez a domináns viselkedési mód kellemetlen, illetlen helyzetbe hozza őket nyilvános helyen. Az igazi nő ugyanis tudja, hogy a férfi erősebb, bizonyos témákban okosabb, genetikából adódóan sokkal összeszedettebb vagy épp analitikusabb a gondolkodásmódja. A legnagyobb hiba a férfinál, ha úgy akarja domináns mivoltát kifejezni, hogy „helyére” utasítja a nőt, vagy egyéb módon megalázza. Végszóként már csak annyit mondanék, hogy ha egy férfi férfiként viselkedik, ne felejtsük azt megköszönni, értékelni. Ne csak azért, hogy legközelebb is így, nekünk tetszően viselkedjen, hanem azért is, hogy mi is érezzük, bennünk is tudatosuljon, hogy ezek a dolgok erőfeszítésbe, akaratba kerülnek – mindez pedig értünk történik.

forrás

Hozzászólások