Az IKEA reagált a Balenciaga új darabjára

Az IKEA ismét trollkodott és imádjuk

2017/05/03

Ha valaki nem hallotta volna a Balenciaga gyártott egy táskát, ami pont úgy néz ki, mint a hatalmas kék IKEÁS szatyor. Csak 2144 dollárral drágább.

Az IKEA egy valódi poéngyár, ezt már jó ideje tudjuk. Most pedig trollkodott egy kicsit a híres divatházzal. Az előzménye annyi, hogy a Balenciaga készített egy táskát, melynek ára 2145 dollár. Ez nem is lenne különösebben meglepő, az ár a márkához mérten lett belőve. Ám a legújabb szütyő nagyon is hasonlít az IKEA klasszikus kék szatyrára, ami csupán 0.99 dollárba kerül. Mikor megalkották a terméket valószínűleg senkinek nem tűnt fel az egyezés (vagy pont ezért készítették volna?) mostanra azonban már mindenki erről beszél. Őszintén szólva mi nem vennénk meg ennyiért, főleg ezek után, de biztos van akinek elnyeri a tetszését. 

A svéd cég is tisztában van vele, hogy a nagy brandeket előszeretettel hamisítják és néha nehéz megkülönböztetni az eredeti termékeket a replikáktól. Éppen ezért a problémát megelőzve az IKEA előállt egy humoros reklámmal, melyben segít dönteni, hogy vajon a cég eredeti táskáját avagy a koppintott Balenciagat tartjuk-e a kezünkben. 

1. Rázd meg. Ha zörög, ez az igazi.

2. Multifunkcionális. Tudsz benne hoki felszerelést hordani, téglát, sőt vizet is.

3. Dobd bele a koszba. Egy igazi FRAKTA öntisztító. 

4. Az árcímkén 0.99 dollár áll. 

Hozzászólások