Az izzadás 6 pozitív hatása a szervezetre

Az edzés és a szaunázás eredménye

2014/06/24

Ne hidd, hogy az izzadás csupán kellemetlen tünet, ami zavaró számodra. Bizony van jó néhány, a szervezet számára pozitív hatása. 

Miért? Mert az emberi szervezet tele van méreganyagokkal, melyet védekezésként a káros hatásuk leküzdésére, zsírral vesz körül. Ezért, ha a zsíroktól meg akarsz szabadulni, először a méreganyagokat kell valamilyen módon kiüríteni a szervezetedből. Ennek egyik módja az izzadás általi méregtelenítés.

Az izzadás hatása a szervezetre:

  • javítja a vérkeringést,
  • fokozza az anyagcserét,
  • rendkívüli módon elősegíti a méreganyagok kiürülését
  • a nyirokrendszer működésére pozitívan hat
  • hatásos a narancsbőr kialakulására, illetve annak megszüntetésére
  • szebbé, tónusosabbá teszi a bőrt

A fentiekben felsoroltakból láthatod, hogy a kellemetlennek titulált izzadás, milyen fontos a kilók elleni harc mellett a szervezet egészségének megőrzése szempontjából is.

Az izzadás történhet egy izzasztó edzéssel, vagy egy remek kis szaunázás által. Fontos azonban megjegyeznem, hogy nem csak „kampányszerűen” kell izzadásig edzeni, hanem rendszeresen heti 3-4 alkalommal. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a méreganyagokkal együtt, sajnos a szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagok is ürülnek ki a szervezetedből, ezért fontos mielőbb pótolni az elveszett folyadékot és a mikroelemeket.  A folyadékfogyasztásról se felejtkezzünk meg, fokozottabban ügyeljünk a folyadék pótlására.

Egy másik eszköz, mely által izzadásba kezd a szervezeted, a szaunázás. Erről a méregtelenítési módról a holnapi cikkemben bővebben írok.

Hozzászólások