Okos telefonok után okos ingek

Okostelefon, okosgyűrű - ugyan: okos ing!

2014/05/15

Az OMsignal bejelentette, hogy már kaphatók fitness okos ingei, amelyek komoly segítséget jelentenek az azt igénylő, illetve segítségre szoruló atlétáknak – sőt bárki másnak is.

A fitness tracking eszközök – az egészség állapotát a sport közben figyelemmel kísérő eszközök – manapság már hétköznapi látványnak számítanak, noha könnyen megfeledkezünk viselni őket – így az un.  „okos ruhák”  egyfajta perspektívát jelenthetnek ezen a területen.

Az okos ingek szövetébe egészség szenzorokat építettek bele, amelyek figyelemmel kísérik a szívverést, a lélegzést sőt még az elégetett kalóriákat is. Tájékoztatnak minket arról, hogy éppen mi a szervezet aktuális állapota, úgyhogy irányítani, felügyelni lehessen a test egészségét, változtatni tudj bizonyos dolgokat és egyáltalán: el tudd érni fitness célkitűzéseidet. Az információkat a személyes műszerfaladra küldik az OMsignal iOS app alkalmazáson belül, amely szintén azonnali javaslatokkal lát el azt illetően, hogy az aznapi tervezett aktivitásodat illetve egyáltalán az egészségi értékeidet hogyan tudod a legoptimálisabbá tenni.

okosing

Az OMsignal CEO-ja, Stéphane Marceau szerint: „Szükségünk van valamire, ami kiegészíti az életet, anélkül, hogy beavatkozna abba. A ruházat az egyetlen olyan hordható dolog, ami rajtunk van egész életünkben. Az okos ruházat lehetővé teszi, hogy optimalizáljuk biológiai működésünket, anélkül, hogy korlátozna a mindennapokban.”

Kezdetben az OMsignal ingeket négy különböző férfi stílusban dobják piacra, melyben lesz alsóruházat,  ujjatlan pólóing, hétköznapi ing és hosszú ujjú ing is és úgy tervezték, hogy edzés során vagy akár önálló ruhaként is hordható legyen. Szóval kedves fitness őrültek – itt egy újabb segítség szervezetünk kordában tartására!

Hozzászólások