Az öt legjobb zsírégető zöldség

Brokkoli, spárga, uborka, spenót, paradicsom

2014/06/18

Fogyókúrázóknak ajánlott ezeket a zöldségeket rendszeresen fogyasztani, ugyanis azon kívül, hogy egészségesek és számos jótékony hatásuk van, a zsírégetésben is jelentős szerepet játszanak.

1. Brokkoli:

Igaz sokan nem szeretik a brokkolit, de azzal mindenki tisztában van mennyire egészséges, és milyen jó hatással van egészségünkre. Rengeteg vas és antioxidáns található meg benne, illetve magas a rosttartalma, aminek köszönhetően felgyorsítja az anyagcserét. Pozitív tulajdonsága még, hogy igen alacsony a kalóriatartalma van, így fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott.

zoldseg_brokkoli

2. Spárga:

Kiváló vízhajtó zöldség, így kifejezetten jó tisztító és méregtelenítő hatása van, valamint magas rosttartalmának köszönhetően felgyorsítja az emésztést is.

zoldseg_sparga

3. Uborka:

Szintén a vízhajtó zöldségek egyike, illetve pozitív hatással van az emésztésre, hisz nagy százaléka víz, a maradék pedig rost. Ellenben kiemelkedő vitamin és ásványi anyag nem található benne.

One Cucumber Vegetable with Leaf and Flower Isolated on White ba

4. Spenót:

Rengeteg vitamin található meg benne, egy igazi vitaminbomba. Hogy egy párat említsek: A-, E-,C-,B- vitamin, valamint sok vasat, káliumot, és kalciumot tartalmaz.

B-vitamin gyorsítja szénhidrát-, fehérje- és zsíranyagcserét. Rosttartalma pedig szintén felgyorsítja az emésztést.

zoldseg_spenot2

 

5. Paradicsom:

Tisztítja a vért, kiváló méregtelenítő hatással bír, segíti az emésztést és még az anyagcsere felgyorsítását is. Számos vitamin megtalálható benne. Rendkívül jó immunerősítő zöldség.

 

zoldseg_paradicsom

 

 

Hozzászólások