Az öt perces csoda, amit imádni fogsz!

Furcsa, de mégis finom reggeli

2016/04/06

Nem vagyok egy nagy gasztromókus, de néha én is szeretek kísérletezni a konyhában, főleg külföldi ízvilággal. Ez az öt perces kis recept tökéletes is hétvégi programnak!

Imádom az édességeket, gyerekkoromban még a karácsonyfa tetejére is felmásztam a legutolsó szaloncukorért (vagy épp a szekrény tetejére, ha onnan könnyebben elértem). Azóta mondjuk kicsit megnőttem, ami azzal jár, hogy a két méteres testbe arányosan több finomság kell. Sütni azonban nem nagyon szeretek, életem egyetlen torta-kezdeménye is a kukában landolt, és azóta sem beszélek róla senkinek.

És bár találkoztam már érdekes külföldi ételekkel, amiket képtelen voltam feldolgozni, ezt a kis nasit imádom! Nem egy nagy was ist összerakni, ellenben finom (mi lehet rossz, ami csokis, cukros meg fahéjas?!), és hamar kész is. Mutatom is a receptet!

5-Minute-Grilled-Cinnamon-Toast-with-Chocolate.-11

Fahéjas-csokis pirítós

Hozzávalók:

  • 1/4 bögre kristálycukor
  • 1 ek őrölt fahéj
  • 4-6 szelet kenyér
  • egy kevés vaj
  • csokoládé (ét- vagy tejcsoki, ízlés szerint)

Elkészítés:

  • Egy kis edényben keverjük össze a fahéjat és a cukrot
  • Pirítsuk meg a kenyeret, éppen csak ropogósra
  • Miután megpirult, azonnal kenjük be a szeletek mindkét oldalát vajjal, a lehető legvékonyabban
  • Amíg még meleg, szórjuk rá a fahéjas cukrot (nem kell rá sok, de azért ne is hagyjunk üres foltokat)
  • Tegyük az egyik szelet pirítóst egy serpenyőbe, pakoljuk rá a felkockázott csokoládét, majd helyezzük rá a másik szeletet is
  • Mikor a csokoládé kicsit nyúlósra olvadt, kész is vagyunk

Azonnal fogyaszthatjuk is, és ha esetleg nem elég, akkor könnyen készíthetünk még!

Jó étvágyat!

(Forrás: HalfBakedHarvest)

Hozzászólások