Az utánozhatatlan kókusztekercs

A non plus ultra változat

2016/02/24

Számtalan recept kering a kókusztekercsről a világhálón, valamint a süteményes receptkönyvekben is kedvelt, de számomra a vásárokban kapható az etalon. Sok kísérletezés után én az alábbi receptet találtam a legjobban elkészíthető otthoni változatnak.

Lássunk hozzá!

A tésztához:

  • 30 dkg darált keksz
  • 2 kanál kakaó
  • 1-2 kanál rum
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dl tej (először száraznak tűnik, de ne önts hozzá több tejet)

A krémhez:

  • 10 dkg puha vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kókuszreszelék

+ 5 dkg kókuszreszelék a nyújtáshoz

kokusz tekercs (2)

Elkészítés:

  • A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk – 2 tekercs lesz.
  • Zsírpapíron vagy szilikonlapon a maradék kókuszreszelék felét egyenletesen elterítjük, majd az egyik tésztát kb. 3-5 mm vastagra nyújtjuk.
  • Megkenjük a fele krémmel, és a papír vagy a szilikonlap segítségével feltekerjük.
  • Kókuszban meghempergetjük, hűtőben pihentetjük, majd tálaláskor 8-10 mm vastag szeletekre vágjuk.
  • A másik felével is így járjunk el.

TIPP

A feltekerésnél ügyeljünk arra, hogy minél szorosabbra hengergessük, és a kész süteményt célszerűen fóliába csomagoljuk, és így tegyük be a hűtőbe.

 

Hozzászólások