”Az utcán verekedni sokkal könnyebb és meg se izzad az ember. A ringbe tenni ugyanezt, na az az igazi férfi munka”

Interjú Bogdán Zsolt Golyóval

2017/08/16

Mint azt már tudjátok szeptember 9.-én lesz a Nemzetközi Profi Küzdősport Gála Székesfehérváron, ahol Bogdán Zsolt „Golyóé“ lesz a főmérkőzés!

Előző cikkünkben elárultuk nektek, hogy szeptember 9.-én Székesfehárváron rendezik meg Nemzetközi Profi Küzdősport Gálát, melynek keretein belül több profi sportoló is megmérettetik. A főmérkőzés Bogdán Zsolt “Golyóé” vele beszélgettünk a Fight Arenaról és magáról a bokszról.

Mikor volt az utolsó mérkőzésed? 
Tavaly volt az utolsó mérkőzésem, akkor nyertem a UBO(Universal Boxing Organisation) világbajnoki övét, amit szeptember 9.-én fogok megvédeni.

Összefoglalnád egy mondatban, hogy mi is a Fight Arena, illetve neked mi lesz a szereped?
Ez a rendezvénysorozat egy hatalmas kezdeményezés, ahol különböző küzdősportok legjobb harcosai szàllnak ringbe és mutatjàk meg a publikumnak és a tv nézőknek, hogy mi is a magyar virtus. Ezen a gàlàn én boxolom a főmérkőzést (UBO) , ami egy 12×3 perces hosszú csata lesz.

Hogy készülsz a mérkőzésre?
Nagyon keményen készülünk az edzőmmel Misával, és rengeteget segítenek a baràtaim, akik egyben edzőpartnereim is. Ők nem kímélnek az edzéseken! Több címmérkőzésen vagyok már túl, és úgy érzem egyre rutinosabban tudunk készülni az ilyen megmérettetésekre. Az edzéseken mindent beleadok, maximalista vagyok. Én tipikusan az vagyok, akit le kell beszélni a sok edzésről, nem pedig rá kell dumálni, hogy indulás. Bàr ez annyira nem làtszik külsőleg. :) A patakparton szoktam futni délutánonként, és jönnek szembe a futók: intenek, visszaintegetek. Még nem tudom eldönteni, hogy ez egy amolyan futók közötti egyezményes jelzés, vagy azt gondoljàk, hogy szegény kis dagi, hogy cammog, de legalàbb mozog egy kicsit :))) Ha tudnàk, hogy ma màr 10 szer meghaltam az edzésen…

Mikor és miért kezdtél el egyébként bokszolni?
1994 óta bokszolok. Az ok amiért elkezdtem egy mondatba is belefér: Fater megunta, hogy nem fér be a testem a bejárati ajtón és úgy gondolta mozogni kell. Én csak hálával tartozom ennek a sportnak. Rengeteg baràtságot, ismeretséget köszönhetek a bunyónak. Itt tényleg úgy van, hogy összeveritek egymást a haveroddal aztán együtt röhögtök utána egy sör mellett. Nem fogy el a lelkesedésem a sport iránt, ez az életem része, nélküle fél ember lennék!

Hozzászólások