Az utolsó percben jött a dráma

Nem sikerült a magyar válogatottnak

2015/10/14

Hihetetlen dráma eredményeként nem sikerült közvetlenül kijutnia a magyar válogatottnak a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságra, pótselejtezőre szorul. Az egy dolog, hogy mindkét keddi meccs eredménye úgy alakult, mintha csak fogadóirodában tervezték volna meg, de a 89. percig így is mi voltunk a nyerők. Aztán jött egy török szabadrúgás…

Nagy izgalommal vártuk a kedd esti Törökország-Izland és Lettország-Kazahsztán Európa-bajnoki selejtezőt, hiszen ezeken múlt, hogy a magyar válogatott megőrzi-e a legjobb harmadik helyét a selejtezősorozatban, és így közvetlenül kijut a kontinenstornára, vagy pótselejtezőt kell játszania azért, hogy 1972 újra kint legyen egy Eb-n.

Ehhez az kellett volna, hogy a törökök ne nyerjenek otthon Izland ellen, és a kazahok legfeljebb egy pontot szerezzenek Lettországban. A magyar televízió párhuzamosan közvetítette mindkét találkozót, hogy a magyar nézők jól lássák, miként bontakozik ki a dráma. Mert a legrosszabb forgatókönyv valósult meg: a kazahok nyertek a lettek otthonában, a törökök pedig legyűrték Izlandot egy 89. percben szerzett szabadrúgásgóllal. Ezzel:

Így az utolsó pillanatban lemaradtunk a közvetlen kijutásról, és egy oda-visszavágós pótselejtezőt játszunk a következő országok valamelyikével: Bosznia-Hercegovina, Ukrajna, Svédország, Dánia, Írország, Norvégia vagy Szlovénia. A sorsolás október 18-án lesz, a meccseket pedig november közepén játsszák le, de tegyük a kezünket a szívünkre, és úgy kérdezzük meg: ezek közül vajon kit tudna legyőzni a magyar csapat?

Valószínűleg azért szurkolt mindenki azért, hogy a magyar válogatott a legjobb csoportharmadikként jusson ki az Eb-re, mert a pótselejtezőben Bernd Storck válogatottjának van a legkevesebb esélye arra, hogy kiharcolja a kijutást, egyszóval Selcuk Inan kedd esti – egyébként tényleg bődületes – szabadrúgásgóljával drámaian lecsökkent az esélyünk a kijutásra.

Pedig egy napja még nagyon nem így álltunk.

Hozzászólások