Az utolsó pillanatig bízott a gyógyulásban az elhunyt színész

Haás Vander Péter hatalmas űrt hagyott maga után

2015/07/16

Négy hónapja egy váratlan rosszullét miatt került kórházba Haás Vander Péter, ezután egyre romlott az állapota, ám családja reménykedett.

Haas_Vander_Péter
Fotó: Wikipédia

Hirtelen lett rosszul Haás Vander Péter, akit négy hónappal ezelőtt belgyógyászatra kellett szállítani, később pedig a baleseti sebészetre. Lánya, aki szinte végig a színész mellett volt, elárulta: édesapja hosszan tartó küzdelme alatt végig reménykedett a gyógyulásban.


„Négy hónapja lett rosszul, akkor a Péterfy Sándor utcai kórház belgyógyászatára került. Mindenki megtett érte mindent. Végül egy másik problémával a Fiumei úti baleseti sebészet szeptikus osztályára vitték át, ott érte a halál. Utolsó perceiben édesanyám volt mellette. Nagyon fontos volt neki a család, édesanyám és én is meghatározó szerepet játszottunk az életében. Szerető, gondoskodó édesapa volt. Sokan csak szinkronszínészként emlegetik, pedig nem az volt. Ő színész volt!”
– mesélte Haás Vander Zsófia a Blikknek.

Haás Vander Péter nem csak nagyszerű színész és szinkronszínész volt, hanem lelkes hobbiszakács is, aki sokszor a színházi bankettekre is saját készítésű finomságokkal készült. A gasztronómiának köszönhette barátságát a világbajnok kenus, Wichmann Tamással is.

„Van egy kis éttermem, ott ismerkedtünk meg Péterrel. Rendszeresen betért hozzánk, egy szerény kis otthon volt az nekünk, ahol remek baráti társaság gyűlt össze. Napi kapcsolatban voltunk, minden ügyes-bajos dolgot meg tudtunk beszélni, nagy szívű ember volt, nagyszerű barát. Rettenetes a hiánya. Hétfőn értesítettek, hogy nagyon legyengült, rosszul van, de sajnos már nem tudtam hozzá bemenni a kórházba. Aztán este jött a halálhír…” – mesélte szomorúan a sportoló.

Hozzászólások