Azonnal olvadós epres torta

Sütés nélküli élvezet

2015/10/06

Krémes, epres, csokoládés és ellenállhatatlan! Ha ezeket a jelzőket meghallod, azonnal beindul a láncreakció és nem bírod ki, hogy meg ne csináld ezt az isteni tortát, amit mára hoztunk neked!

Az epres édességek abszolút a kedvenceink közé tartoznak, mert édes-savanykás íze még a legkeserűbb csokoládét is zamatossá és ellenállhatatlanná teszi. Romantikázók figyelem! Ma estére már készítheted is a pezsgőt – szigorúan szárazat -, mert ezzel az édességgel még az uradat is leveszed a lábáról. Sütés nélkül elkészíthető, alig néhány percre lesz szükséged, a krémes élvezet pedig úgy olvad a szádban, mint fagyi a hőségben.

torta

Hozzávalók:

  •  30 dkg eper
  • 30 dkg csokoládés keksz
  • 3 tábla tejcsokoládé
  • 1 tábla étcsokoládés
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • darált mandula
  • 12 x 36 cm-es torta sütőforma

Elkészítés:

A kekszet tedd a robotgépbe és jó alaposan aprítsd fel. A masszához add hozzá a megolvasztott vajat és keverd össze mindaddig, amíg krémes masszát nem kapsz. Ezzel béleld ki a tortaforma alsó felét, úgy, hogy az oldalára is jusson. Tedd félre a hűtőbe, amíg a tölteléket el nem készíted.

torta2

torta3

Törd darabokra a csokoládét, közben a tejszínt melegítsd fel egy edényben. Nem kell felforralni, de legyen jó meleg, hogy mikor ráöntöd a csokoládéra, az megolvadjon benne. Jó alaposan vegyítsd el a csokit, hogy ne maradjon a töltelék darabos, ez igénybe vehet néhány perc kevergetést. Ha összeállt a csokoládés máz, öntsd bele a tortaformába, a tetejét pedig díszítsd eperdarabokkal.

torta4

Tedd a hűtőbe minimum két órára, de akár egész estére is hagyhatod állni. A tetejét szórd meg mandula darabokkal, a süteményt pedig óvatosan emeld ki a tortaformából. Szeleteld elegánsan és máris fogyasztható az édes kísértés!

torta5

 

Olvass még isteni gasztro recepteket!

Hozzászólások