Babát szeretnél? – Így tehetsz érte!

8 tipp, hogy könnyen várandós légy!

2014/11/15

Nagyon sok pár találkozik azzal a problémával, hogy bármennyire is szeretnének egy kisbabát, valamiért mégsem jön össze a dolog. Ha nem szeretnél évekig próbálkozni, fogadj meg néhány egyszerű tanácsot, amelyek segítségével könnyebb lesz a teherbe esés!

Rengeteg oka lehet annak, hogy hosszú idő óta tartó próbálkozások ellenére sem sikerült a baba-projekt. A párok egy részének lelki, másiknak pedig testi okok miatt húzódik akár évekig is a fogantatás. Elkeseredni azonban semmiképpen sem szabad, helyette érdemes számba venni az összes olyan tanácsot, amelyek segíthetnek.

Menj el nőgyógyászhoz!

Az első és legfontosabb lépés, ha hónapokig, esetleg évekig nem sikerül teherbe esned, hogy felkeresd a nőgyógyászod. Ha fizikai problémáról van szó, akkor egyszerű gyógyszeres kezelés segíthet, hogy végre elmondhasd: babát vársz!

Jógázz!

Az egyik legmegnyugtatóbb mozgás a jóga, amely nem csak a fizikai állóképesség javítására szolgál, de a lelki egyensúly megtalálásában is nagy szerepe van. A jóga segíthet megtalálni az utat a gyermekáldás felé.

jóga

Válaszd a kineziológiát!

A holisztikus életszemléleten alapuló kineziológia lényege, hogy a test energiáinak az egyensúlyát visszanyerjük a stressz feloldásával. A kezelés során a kineziológus könnyedén fel tudja tárni, hogy milyen okok vezetnek ahhoz, hogy sikertelen legyen a baba-projekt.

Próbáld ki a reflexológiát!

A talp tele van idegvégződésekkel, amelyek az egész testre hatással vannak. Ezért fordulnak sokan a reflexológiához, azaz a talpmasszázshoz, pláne akkor, ha megterhelt életvitelt folytatnak. Szervi problémák kezelése mellett a stressz oldására is alkalmas módszer.

Egyél olajos magvakat!

Az olajos magvak és a csonthéjasok több szempontból is segítenek a teherbeesésen. Egyrészről vágyfokozó hatásúak, ami nem árt, ha kisbabát szeretnél. Másfelől magas cink, kalcium és magnézium tartalmuk segíti a megtermékenyülést, sőt a terhesség alatt is jót tesznek a szervezetnek. Érdemes nyersen fogyasztani, hogy minél több tápanyag maradjon bennük.

Gondolj a lelki dolgokra!

Nagyon sok pár azért küzd a gyermektelenséggel, mert lelkileg nincsenek felkészülve a gyermekáldásra. Ahhoz, hogy ne csak fizikailag légy nyitott a babára, hanem lelkileg is rá tudj hangolódni, érdemes egy kicsit magadba nézni. Lehet, hogy valamilyen régi sérelem vagy családi probléma áll a háttérben – erre nyújthat segítséget a családállítás. Ez a különleges terápia segít megszabadulni a terhektől és olyan titkokról rántja le a leplet, amikre eddig nem is gondoltál.

relax

Menj el pszichológushoz!

Ha nem a családod okozza a lelki problémáid, akkor lehet, hogy az elemek merültek le benned. Ilyenkor nagyon jól esik az embernek, ha valaki meghallgatja, aki közben szakértő tanácsokat és pontos diagnózist is adhat.

Tervezz!

Ha már régóta tervezitek a babát, de valahogy mégsem akar összejönni a dolog, akkor próbálj meg időzíteni! A megtermékenyítés akkor sikeres, ha a nő éppen ovulál, ezért tervezzétek a következő együttlétet erre az időpontra!

Hozzászólások