Bajor gyerekei nem fogadták meg apjuk tanácsát

Még mindig nem dolgozták fel a hiányát

2015/07/09

Bajor Imre egyetlen dolgot kért gyermekeitől: ne válasszák a színi pályát. Azonban a lánya színésznő lesz, és a fiai is kacérkodik ezzel a pályával.

Bajor Lili és Marci egy éve veszítették el édesapjukat, hazánk egyik legkedveltebb színészét, ám Bajor Imre halála talán még csak most kezd realizálódni a gyerekekben.

„Szükségünk volt az elmúlt egy évre, hogy lassan megbarátkozzunk a gondolattal: apu elment. Lili mindig is apásabb volt, érzékenyebb, és a gondjait szereti megemészteni, ő még nem tart ott, ahol én, nekem ugyanis sokat segítettek a barátaim a tragédia feldolgozásában” – mesélte Bajor Marci, a színész fia a Storynak.

bajorlili3

A két fiatal nem hagy ki egyetlen alkalmat sem arra, hogy meglátogassa édesapja a sírját – nem csak e megemlékezés miatt, hiszen ez egyfajta terápia is számukra.

„Havonta kétszer kimegyünk apu sírjához, én rendszerint minden hónap második és negyedik keddjén. Mindig ugyanazt a fehér virágot viszem. Nem azért, mert ez volt apu kedvence, egyszerűen csak ezt viszem, mert ez a virág és a látogatások ez állandóságok jelentik az életemben. Van úgy, hogy csak állok a sír mellett, máskor imádkozom, de a legtöbbször beszélgetek apuval, és ezt teszi Lili is. Jó neki elmondani, mi történik velünk, mit gondolunk, kicsit olyan, mintha itt lenne, de legalábbis közelebb érzem magamhoz. Elalvás előtt, sportolás közben, vagyis amikor egyedül vagyok, sokat gondolok apura. Elképzelem, hogy mit kérdeznék tőle, hogy a legapróbb történést is elmesélném neki, és hogy ezen mennyit nevetne, vagy éppen megszidna. Ilyenkor rendszerint elkenődöm, de az azért vigasztal, hogy amint a nővérem, úgy én is hiszek abban, hogy apu odafentről lát minket, és vigyáz ránk. És boldogan mosolyog” – tette hozzá Bajor Marci.

Hozzászólások