Bajor Imre eltitkolt gyermeke is gyászol

Nem az örökség miatt bukkant fel újra Richárd

2014/08/27

Hét évvel ezelőtt lépett nyilvánosság elég Richárd, aki azt állította, ő Bajor Imre fia. A színész nem ismerte el, de részletesen mesélt Ruttka Ildikó könyvében az esetről, ami ezt a bonyodalmat szülte. A ma már 38 éves férfi – saját bevallása szerint – nem az örökség miatt bukkant fel újra a sajtóban.

bajorimreAz egész ország gyászolta Bajor Imrét. A színésztől augusztus 22-én vettek végső búcsút szerettei, barátai, kollégái és rajongói. Rengetegen voltak jelen a temetésen, de vannak olyanok, akik más módját választották a megemlékezésnek. Közéjük tartozik többek közt Verebes István, Hujber Feri, és Kicsihuszár „eltitkolt gyermeke” is.

Richárd Ausztriában emlékezett meg a színészről, ugyanis ott él családjával: „Gyertyát gyújtottam, és meggyászoltam őt, pedig soha nem találkoztam vele. Édesanyámat fél éve temettem el, ő is daganatos betegségben hunyt el. Tudom, hogy lesz egy hagyatéki tárgyalás, de nem érdekel a pénz, eddig sem érdekelt, nem fogok pert indítani. Én csak találkozni akartam volna vele, de nem jött össze. Haza sem akarok menni, én itt akarok meghalni, és le akarom zárni a múltam.” – nyilatkozta a Borsnak.

Ez az eset hét évvel ezelőtt ütött fel a fejét, habár a most 38 éves „gyermek” 16 éves korában tudta meg édesanyjától, hogy ki a valós (vagy vélt) apukája.

„Ricsi 16 éves korában tudta meg, hogy Bajor Imre az apja, az anyukája csak akkor merte neki elmondani. Nagy balhék voltak, Ricsi próbálta felvenni a kapcsolatot Bajor Imrével, de csak a kapuig jutott.” – állítja egy barát.

Nevelőapját 14 éve, édesanyját fél éve temette el, és most Bajor Imrétől is búcsúznia kell, habár őt személyesen nem ismerte. Bajor Imre évekkel ezelőtt – Ruttka Ildikó: A Bajorimi című életrajzi könyvében – árulta el a részleteket az üggyel kapcsolatban.

„Minden esténk a csajozásról szólt, volt, amikor összejött a dolog, és volt, amikor nem, de rengeteg lánnyal ismerkedtem meg, az egyszer biztos. Az egyik ilyen alkalmi lányismerősömmel együtt töltöttem az éjszakát, de részemről csak a nyári kaland kategóriába soroltam az esetet. Nem így a lány! Mivel nem volt túl tartózkodó fajta, meg pár évvel idősebb is volt nálunk, bizony sok más pasival is lefeküdt. Ennek következményeként teherbe esett, és sajnos, pont engem nevezett meg gyermeke apjaként. Talán úgy gondolta, hogy pesti srác létemre bizonyára jól szituált családom van, így legalább az anyagiakra sem lesz majd gondja a jövőben, ha megfog magának. Nagyon kicsi volt a valószínűsége, hogy épp tőlem van a baba, de senkinek nem kívánom azt a rettenetes idegfeszültséget, amit azokban a hetekben átéltem, ugyanis tudtam, hogy ha ez a cirkusz kiderül, egy másodperc alatt kirúghatnak az ország összes gimnáziumából. Mivel nem voltam hülye, hogy magamra vállaljam az apaságot, és elvegyem a lányt, a szülei gyerektartási pert indítottak ellenem.”

Bajor Imre (fotó: Birton Szabolcs)
Bajor Imre (fotó: Birton Szabolcs)

A bizonyítás érdekében vérvizsgálatot kértek, ami egyértelműen tagadta, hogy rokoni kapcsolat lenni Bajor Imre és Richárd között. Egy DNS-szakértő azonban így nyilatkozott a lapnak a vizsgálattal kapcsolatban: „A korábbi vizsgálatok, melyek a vérminta elemzésén alapultak, messze nem voltak olyan precízek és pontosak, mint a mostani DNS-vizsgálatok. Természetesen a vérvizsgálat és a DNS-vizsgálat hozhat egymástól eltérő eredményt, utóbbihoz pedig elég egy egyszerű nyálminta is.”

Hozzászólások