Bajor Imre és anyukája ugyanabban az ágyban és betegségben hunyt el

Szüleivel imádták egymást

2014/08/11

A sors különös fintora, hogy a Kicsihuszár épp akkor lett beteg, amikor anyukája elhunyt. Egy évvel később Bajor Imre abban szobában és ágyban küzdött a gyilkos kórral, amelyben az édesanyja…

A napokban elhunyt, mindenki által kedvelt Kicsihuszár és édesanyja, Jucika néni rendkívül szoros kapcsolatban állt egymással. A népszerű színészt nagyon várták a szülei, és egy vetélés után már majdnem lemondtak a gyermekáldásról, amikor – koraszülöttként – világra jött Bajor Imre.

Bajor Imre és édesanyja (fotó: Blikk)
Bajor Imre és édesanyja (fotó: Blikk)

Ágoston András – az MTV egykori operatőre, jelenleg szabadúszó dokumentumfilmes – Bajor Imre volt osztálytársaként és barátjaként a Blikknek mesélt közös gyermekkorukról: az első pillanattól a család szeme fénye volt, és bár roppant szerényen éltek, a kis Imi nem tudott olyat kérni, amit a háztartásbeli anyuka és a könyvelő apuka nem teljesített volna. A primőr eper, rántott csirke sült krumplival mindig az asztalon volt, ha Imre megkívánta. Ám az akkoriban csodaszámba menő Football Mirror című külföldi lapot is beszerezték neki, amiből a Kicsihuszár kivágta a labdarúgók fejét, hogy gombfocit csináljon belőle.

Szabadidejüket a foci határozta meg, bár a Kicsihuszárt annyira féltették a szülei, hogy jobban szerették, ha iskola után nem megy sehová. Az idő előrehaladtával persze nőtt Bajor Imre szabadságvágya is, elkezdett érdeklődni a színház iránt, és családja ebben is támogatta, majd büszkén jártak előadásaira és örültek sikereinek. Amikor Bajor Imre Dunakeszire költözött, szerette volna, ha szülei is vele laknak, akik azonnal szeretett fiukhoz költöztek.

Amikor kiderült, hogy Jucika néni rákos, a színész a Balaton mellett lévő nyaralójába, Fülére vitte, külön szobát alakított ki neki, és ott ápolta haláláig. Édesanyja tavaly hunyt el a rettegett kórban, a színész daganatos betegsége pedig akkoriban alakult ki. Bajor Imre élete utolsó hónapjait ugyanabban a szobában és ágyban töltötte és próbált megküzdeni a rákkal, melyben édesanyja feküdt…

Hozzászólások