Bajor Imre nélkül nincs színdarab

Lánya kiváló tehetséget örökölt

2014/08/31

Bajor Imre halálával a Karinthy Színházban lekerül a repertoárról az a két darab, amelyben játszott a Kicsihuszár.

Amikor Bajor Imre már nem tudta ellátni színházi feladatait, Lippai László vette át szerepét a Karinthy Színházban futó Lovagias ügy című darabban. Akkor még visszavárták a színészt…

Rettenetesen nagy megtiszteltetés volt a felkérés, és nagyon örültem, amikor márciusban beugorhattam Imi helyére, amíg ő a betegsége miatt nem játszhatott” – mesélte a Blikknek Lippai László. – “Kikötöttük, hogy amint Imre jobban lesz, teljesen visszaveszi a szerepét. Most, hogy elment, egyértelmű számomra, hogy kegyeleti okokból nem játszhatom tovább Virág Andor szerepét, hiszen minden rá emlékeztet, még a mondatokat is az ő hangján hallom, ez a szerep annyira az övé volt. A temetésen is azt a dalt játszották le, amit a darabban mindketten énekeltünk, a szívem majd megszakadt” – tette hozzá a színművész.

bajor - lovagias
A Lovagias ügyben (fotó: Karinthy Színház)

A teátrum igazgatója, Karinthy Márton a napilapnak megerősítette, hogy főhajtásként nem játsszák tovább azokat a darabokat, amelyekben Bajor Imre szerepelt, mert a Kicsihuszár pótolhatatlan.

Mindeközben az alig egy hónapja elhunyt színész lányára, Lilire nagy karrier várhat. Bajor Imre még éppen megérte az örömhírt: Lili szeptembertől a Színművészeti Egyetemre járhat. A felvételire a Barátok köztben éppen mostanság feltűnt Gáspár András készítette fel, aki csak szuperlatívuszokban tud beszélni Liliről.

Bajor Lili édesapja temetésén (fotó: Bors)
Bajor Lili édesapja temetésén (fotó: Bors)

Lili édesanyja, Hámori Eszter a kollégám, és nagyon jóban vagyunk. Amikor meghallotta, hogy gyerekeknek szervezünk nyári drámatábort, arra kért, hadd csatlakozzon Lili is. Eszter nem szerette volna, hogy színész legyen, épp ezért arra törekedett, minél előbb kiélje a kislány a benne lévő ilyen irányú hajlamot, és bízott benne, örökre felhagy vele. Ám Lili rendkívül tehetséges. Később csatlakozott az ÁSZ nevű drámaiskolánkhoz is. Évek óta a legelszántabb tanítványunk volt” – mondta a Borsnak Gáspár András. – “Nem véletlen, hogy elsőre felvették. Lili azt mondta, úgy érezte édesapja hangján, hogy a sikeres fordulók híre mindig erőt adott számára a betegségben. Imre bizonyára ajándékként vette az élettől, hogy a lánya továbbviszi, ami számára a legfontosabb volt” – tette hozzá Gáspár András.

Hozzászólások