Balhéznak Schobert Norbi részvényei miatt

Fel akarják függesztetni az értékesítést

2014/09/17

Szinte csak pár napja történt meg a nagy bejelentés, miszerint Schobert Norbi tőzsdére viszi a cégét, máris elindult a lavina: állítólag jogszerűtlen a részvények értékesítése.

Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (Tebész) szerint megkérdőjelezhető a Norbi Update Lowcarb Nyrt. jelenleg folyó részvényértékesítésének jogszerűsége, ezért a szövetség kéri a Magyar Nemzeti Bankot (MNB), mint felügyeleti hatóságot a nyilvános részvényértékesítés azonnali felfüggesztésére.

A szövetség szerint a cég igazgatósági elnöke – azaz a fitneszguru – olyan, a cég jövőbeni működését és annak kockázatait befolyásoló információk híresztelésébe kezdett a jegyzési időszak alatt, amelyek nem szerepelnek a felügyelet által jóváhagyott kibocsátási tájékoztatóban. A Tebész több pontban alá is támasztja észrevételeit; Andre Agassi cégben betöltött szerepével és jogköreivel kapcsolatban is.

norbi x

Schobert Norbi hivatalos sajtóközleményben reagált a szövetség állításaira, és kiemelte, hogy minden törvényesen zajlik.

Andre Agassi marketing szerződést kötött a Társasággal, teljes összhangban a 2014. 08. 21-e óta nyilvánosan elérhető, az MNB által jóváhagyott Összevont Tájékoztatóban, illetve annak 1. számú Kiegészítésében foglaltakkal. Andre Agassi nem tulajdonostársa az értékesítő részvényeseknek. (…) A szeptember 16-i sajtóbeszélgetésen, amelyen a TEBÉSZ egyébként nem képviseltette magát, újságírói kérdésekre adott válaszként sem hangzottak el a TEBÉSZ sajtóközleményben állított friss gazdálkodási adatok. A sajtóbeszélgetésen ténylegesen elhangzottak teljes összhangban vannak a tájékoztatóban foglaltakkal. (…) A részvény értékesítés teljes mértékben a törvényi előírásoknak megfelelően zajlik.”

 

 

Hozzászólások