Balzsamos csirke koktélparadicsommal

Egyszerű, nagyszerű és ízletes!

2016/07/12

Ez az egyszerű balzsamos csirke tökéletes lehet bármilyen hétvégi összejövetelre, vagy grillrácson sütve egy kerti sütögetéshez is. Mutatjuk is a receptet!

A balzsamos csirke legjobb tulajdonsága, hogy nincs sok gond vele, ezzel a verzióval legalábbis szinte semmi. A páclevet 10 perc alatt össze lehet dobni, utána órákra, vagy akár egy egész éjszakára is nyugodtan magára hagyhatjuk. Mikor pedig már enni szeretnénk, fél, nagyon maximum háromnegyed óra alatt megsüthetjük az egész család adagját!

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze balzsamecet
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 ek dijoni mustár (vagy ízlés szerint)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só és bors ízlés szerint
  • 4 bőrözött, kicsontozott csirkemell
  • 1 csomag koktélparadicsom
  • 1 citrom reszelt héja és facsart leve

Elkészítése:

  1. Keverjük össze a balzsamecetet, olívaolajat, mustárt és fokhagymát egy hőálló edényben, majd sózzuk és borsozzuk. Fektessük el a csirkemelleket az ecetes keverékben, hogy belepje őket a páclé.
  2. Pácoljuk a csirkét a hűtőszekrényben legalább 4 órán keresztül.
  3. Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra.
  4. Süssük a húst az előmelegített sütőben körülbelül 30 percig. Tegyük mellé a sütőedénybe a paradicsomot, és süssük tovább, amíg a csirke már nem rózsaszín a közepén, körülbelül 10 percig.
  5. Végül szórjuk meg a reszelt citromhéjjal és csepegtessük rá a kifacsart levet a húsra.

Jó étvágyat!

Hozzászólások