(B)anális kérdések

Mikor tilos az anális szex?

2014/09/26

Miután egy rossz tapasztalat ezen a téren egy életre elveheti a kedvünket a további próbálkozásoktól, így az anális szex esetében rendkívül fontos, hogy minden adott legyen az együttléthez.

Az ánusz sokaknál tabutéma, egyeseknek erotikus, másoknak csupán biológiai szükségleteiket kielégítő testrésze.

Az ánuszt bizonyos kultúrák már ősidőktől fogva erogén zónának fogták fel, amit természetesen, ennek megfelelően stimulálni is lehet. Ez nem is véletlen, hiszen a végbélcsatorna falai idegvégződésekben gazdagok és képesek kéjes érzéseket is közvetíteni – ezért gyakorolja számos homoszexuális és heteroszexuális pár is az anális behatolást, mint közösülési formát.

anal1

Ugyanakkor az anális szex esetében az óvszer és a megfelelő síkosító használata kötelező, mivel a végbél falai amellett, hogy idegvégződésekkel bőven ellátottak, könnyedén megsérülhetnek, illetve fel is repedhetnek a megfelelő síkosítás nélkül szexuális aktus közben. Ez pedig számos szexuális úton terjedő – köztük a HIV-vírus – fertőzését és más bakteriális fertőzés kockázatát rendkívüli módon megnöveli.

A szex minden formájánál igaz, ám itt még fokozottabban figyelembe kell venni: az aktust mindkét félnek akarnia kell. Méghozzá önszántából! Amennyiben kételyeid vannak, inkább bele se vágj. Az még édes kevés ahhoz, hogy jól éld meg, mert elvárják tőled. Ráadásul tisztában kell lennünk testünk működésével is. Teljesen másképp működik a behatolás, mint a hüvelyinél. Egy rossz és durva próbálkozás nemcsak fájdalommal jár, de akár komolyabb balesetet is eredményezhet, ezért mindenképpen olvass utána a neten (is), mire érdemes figyelni.

anal2

Ám, mi is adunk néhány fontos szabályt a hátsó bejárat használatához!

Félek, hogy fájni fog. Meg lehet ezt előzni?

Mindenképpen! Erre szerencsére több mód is van. Az elsőszámú segítség – és ez leginkább a párodon múlik – a megfelelő felvezetés: az érintett rész kényeztetése simogatással, csókokkal, illetve bármi, amiről tudjátok, hogy Téged ellazít, felszabadultabbá tesz.

A másik pedig a síkosító, ami nagyban megkönnyítheti a behatolást. Természetesen minden esetben aranyszabály, hogy ha fáj vagy kellemetlen, semmiképpen se folytassátok! Ezt előre tisztázd a pároddal is, biztos partner lesz benne!

Az anális szex is lehet fertőzések forrása?

De még mennyire! Mindkettőtök védelmében tanácsos óvszert használni, ez a fajta behatolás ugyanis mikrosérüléseket okozhat – leginkább benned! – és azokon keresztül könnyen bejuthatnak a kórokozók is. Nem beszélve arról, hogy ha váltogatjátok a testnyílásokat a szeretkezés során, a hüvelyedbe is átjuthatnak a bajkeverők

Épp ezért vagy ez legyen az aktus utolsó állomása, vagy ha nem, akkor mindenképp dobjátok el a gumit, mielőtt továbblépnétek!

anal3

Kinek a kezében legyen az irányítás?

Mivel igen érzékeny területről van szó, legjobb, ha – főleg az elején – Te diktálod a tempót. A behatolás mindig nagyon lassan és finoman történjen, semmiképpen sem szabad kapkodni, durváskodni. Ha már úgy érzed, hogy kicsit gyorsíthattok a ritmuson, akkor azt jelezd a párodnak is, de nem tanácsoljuk, hogy ő diktálja az iramot, főleg nem az első alkalommal!

FONTOS!

Ha babát vársz, ne próbáljátok ki a hátsó bejáratot, mert növeli az aranyér kialakulásának esélyét, ami a várandósság alatt amúgy is gyakrabban jelentkezik.

Az anális együttlét tilos egyes betegségek esetén is

Krónikus bélpanaszok vagy gyomorrontás idején érdemes pár napot várni vele, sőt még az influenza vagy kisebb megfázás is kellemetlenné teheti az együttlétet. Menstruációs görcsöknél pláne nem kell erőltetni az anális szexet. És ami a legfontosabb: erős alkoholos befolyásoltság esetén, mikor kevésbé érzékeljük a fájdalmat, inkább ne kockáztassunk. Nem éri meg a pár percnyi játék a későbbi fájdalmakat. A higiénia pedig minden esetben alapelvárás. Az anális szex esetében hatványozottan. Érdemes inkább óvszer mellett dönteni minden esetben.

Az anális szex mindezek ellenére jó élmény is lehet, mindössze arra kell figyelni, hogy betartsuk a szabályokat, és vigyázzunk a másik testi épségére. 

Hozzászólások