Banánkenyér magyarosan

Hogy ne kelljen kidobnod a megmaradt gyümölcsöt

2016/07/26

Megjelentek a barna foltok a nemrég vásárolt gyümölcsön? Semmi ok az aggodalomra, a banánkenyér tökéletes megoldás a hasznosításukra!

A banánkenyér eredetileg azt a célt szolgálta, hogy mentsük ami menthető. Ez alatt azt értjük, hogy nem a friss, hanem a túlérett banán az igazán jó hozzá, így ahelyett, hogy kidobnánk, csinálhatunk belőle valami finomat. Ráadásul a banán fogyasztása nem csak a rák elleni védekezésben segít, hanem az influenza és a megfázás ellen is felkészítheti a szervezetünket.

Hozzávalók:

  • 2 csésze liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/4 tk só
  • 1/2 csésze vaj
  • 3/4 csésze barna cukor
  • 2 tojás
  • 1/3 csésze túlérett banán, feldarabolva

Elkészítése:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra. Zsírozzunk be egy kenyérsütő formát.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát és a sót, egy külön tálban pedig a vajat és a barna cukrot. Keverjük hozzá a tojást és a banánt, és keverjük addig, amíg kellemesen sima lesz. Tegyük hozzá a lisztes keveréket, majd öntsük a tésztát az előkészített kenyérsütő formába.
  3. Süssük az előmelegített sütőben 60-65 percig, amíg egy, a közepébe szúrt fogpiszkáló teljesen tisztán nem jön ki. Hagyjuk a kenyeret kihűlni, majd tegyük át egy rácsra.

Jó étvágyat!

Hozzászólások