Barna cukor baconnel? Igen!

A hosszú hétvége slágere

2016/03/11

Koktélvirsli, bacon és barna cukor. Nem is kell többet mondanom, ez önmagáért beszél. Mutatjuk is a receptet!

Szeretem az olyan kajákat, amikkel nincs sok gond, hamar elkészülnek, és rengeteget lehet belőlük enni. Ez a mai recept is ilyen. Egyszerűen zseniálisnak tartom, és biztos, hogy a hétvégi meccsnézéshez erre cseréljük a szotyit!

baconmacro

Hozzávalók:

  • Egy csomag koktélvirsli
  • Egy csomag bacon
  • 1/4 bögre barna cukor
  • Őrölt fekete bors (ízlés szerint, lehetőleg frissen őrölve)
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:

  • Egy sütőpapírral bélelt tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe teszünk
  • A koktélvirsliket baconbe csavarjuk. Egy szelet 4 virslire elég, de nyugodtan lehet többet is használni.
  • Hempergessük meg a tekercseket a barna cukorban, majd tegyük őket a már meleg tepsibe
  • 25-30 perc alatt a barna cukor karamellizálódik és a bacon is ropogósra sül
  • Frissen, melegen tálaljuk, a tetejét megszórva egy kis petrezselyemzölddel

Jó étvágyat kívánunk!

Hozzászólások