Bekeményít a havazás

Kitart a kemény hideg

2016/01/21

Csütörtökre virradóra északon és keleten, délkeleten többfelé várható havazás, hózápor, majd napközben észak, északnyugat felől egyre többfelé csökken a felhőzet, kisüt a nap. 

received_2491012060986581

A Dunántúlon és a középső tájakon élénk, erős lesz az északnyugati szél. Délutánra fagypont köré melegszik a levegő. Eleinte gyenge hidegfronti hatásra számíthatunk, később viszont a magasban zajló, néhány fokos melegedést érezhetik meg az érzékenyebbek. A hidegben az öltözködés mellett továbbra is fordítsunk kellő figyelmet a vitamin- és tápanyagbevitelre, hiszen az influenzaszezon a nyakunkon van, és csak kellően erős immunrendszer tud ellenállni a kórokozóknak! A Bakonyban, északon és keleten-délkeleten várható elsősorban havazás, hószállingózás, mely síkos, csúszós utakat eredményezhet. Főként a Dunántúlon megélénkülhet a szél, ez csökkentheti a járművek menetstabilitását. 

Pénteken sok napsütésre van kilátás, legfeljebb a keleti országrészben lehetnek kissé felhősebb körzetek. Hajnalban ismét lehetnek keményebb fagyok, a havas tájakon akár -10 foknál is hidegebb lehet.

Szombaton a kezdeti napos időt követően nyugat felől megnövekszik a felhőzet, estefelé a Dunántúl nyugati felén kisebb havazás is kialakulhat. Marad a hideg, téli idő, hajnalban a derült, szélcsendes, hófödte északi, északkeleti tájakon -15, -17 fok is lehet.

A hétvégén a magasban már enyhébb légtömegek áramlanak fölénk, vasárnap kezdetben még többfelé várható csapadék. A jövő hét elején már enyhébb nappalok jöhetnek, 0-6 fok közötti csúcsokkal.

Forrás: Időkép

Hozzászólások